«Είναι η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μου»!

Όταν εμφανίστηκε στο αθλητικό κέντρο της Μάντσεστερ, σε ηλικία μόλις 13 ετών, πέρασε σχεδόν απαρατήρητος. Μόλις πήρε την μπάλα στα πόδια του, άρχισε να γράφει ιστορία. Από τότε, για 27 συναπτά έτη, ο μεγάλος Ράιαν Γκιγκς εξελίχθηκε στο σύγχρονο μύθο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Σχεδόν για τρεις δεκαετίες, ο Ουαλός σούπερ σταρ κατέκτησε ότι τίτλο μπορεί να ονειρευτεί ένας ποδοσφαιριστής με την ομάδα του. Πανηγύρισε 13 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 9 Community Shield, 2 Champions League, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα Intercontinental Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδων! Για τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, ο Ράιαν Γκιγκς δεν είναι απλά ένας πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ανάμεσα στους τόσους που φόρεσαν την μεγάλη αυτή φανέλα. Είναι ο ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΣ. Εφάμιλλος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Είναι η προσωποποίηση της μεγαλοσύνης που εκπέμπει η φανέλα ενός τεράστιου συλλόγου. Είναι ο άνθρωπος που αρνήθηκε οποιαδήποτε άλλη προσφορά, που δεν συζήτησε ΠΟΤΕ το ενδεχόμενο να φύγει, που απαρνήθηκε τα προσωπικά οφέλη και μεγαλεία, για να παραμείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στην οικογένεια της Γιουνάιτεντ.

Ο Ράιαν Γκιγκς, των 27 χρόνων παρουσίας στην ομάδα, των δεκάδων τίτλων και διακρίσεων, των 671 συμμετοχών, αλλάζει πόστο και αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας που λάτρεψε, λατρεύει και όπως φαίνεται, θα λατρεύει για μία ζωή, πιστός στρατιώτης στην υπηρεσία της. Ο Ουαλός παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως head coach της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δήλωσε πως αυτή η στιγμή, είναι η πιο ευτυχισμένη στη ζωή του! Συμβολικά μάλιστα, επέλεξε να… παρουσιαστεί στα ΜΜΕ, ακριβώς με τον τρόπο που το έκανε ο Σερ Άλεξ! Ενδεχομένως, να ήθελε να περάσει το μήνυμα στη διοίκηση, ότι είναι εκεί και θα είναι για πάντα, όπως ήταν και παραμένει ο τεράστιος Φέργκιουσον. Ενδεχομένως, να εύχεται μέσα του, να παραμείνει στον πάγκο και να γεράσει εκεί, ευτυχισμένος, χαμογελαστός, με εκπληρωμένα όλα του τα όνειρα, όπως το έκανε ο Σερ Άλεξ.

Ο λόγος στον Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά ως μάνατζερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Έχω να πω ότι αυτή η στιγμή είναι πιο περήφανη της ζωής μου. Υποστηρίζω την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολόκληρη τη ζωή μου και είμαι μέλος της από 13 ετών. Είμαι περήφανος, είμαι ευτυχισμένος και λίγο αγχωμένος και όπως έκανα όταν έπαιζα, δεν μπορώ να περιμένω το παιχνίδι του Σαββάτου. Απολαμβάνω αυτή την τελευταία εβδομάδα. Είμαι πιο περήφανος από ποτέ στην καριέρα μου. Θέλω να πετύχω και να επαναφέρω τα χαμόγελα στα χείλη των οπαδών της ομάδας, κοιτώντας κάθε παιχνίδι. Όπως έκανα και σαν ποδοσφαιριστής. Δεν μπορώ να περιμένω το παιχνίδι. Ξέρω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο κόσμο. Η προσοχή μου είναι στραμμένη στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν. Μετά από αυτά, ειλικρινά δεν έχω κάνει κάποιες σκέψεις. Άμεση προτεραιότητά μου, είναι το παιχνίδι του Σαββάτου και η νίκη. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχω αυτό, είναι με τη δουλειά στην προπόνηση, όπως κάναμε πάντα. Ήταν μία περίεργη χρονιά για όλους. Κερδίζουμε όλοι μαζί και χάνουμε όλοι μαζί. Σε αυτά τα τέσσερα ματς θέλω να δω κάποια θετικά πράγματα να επιστρέφουν. Θέλω χαμόγελα στα πρόσωπα. Θέλω να δω γκολ και τάκλιν, θέλω να δω πάθος και να ξεσκίζονται οι παίκτες μέσα στο γήπεδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα