«Εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις της η κυβέρνηση»

«Εξακολουθώ να κρατάω μικρό καλάθι διότι η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις, πάντως εξακολουθώ να ελπίζω να πετύχει μια συμφωνία η οποία να ξεκλειδώσει την χρηματοδότηση της χώρας». Αυτά υποστήριξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Η πραγματική οικονομία δεν αντέχει άλλο αυτή την αβεβαιότητα και οτιδήποτε προσθέτει περισσότερους συντελεστές αβεβαιότητας στην ήδη προβληματική κατάσταση της οικονομίας μόνο κακό κάνει», συμπλήρωσε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργός τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ.Τσίπρας είναι ήδη ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος διότι υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι θα πάρει χρήματα χωρίς μνημόνιο και βρέθηκε με μνημόνιο χωρίς χρήματα. Άρα είναι ήδη εκτεθειμένος διότι προέβαλε ένα προεκλογικό αφήγημα το οποίο και ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν παντελώς ανεφάρμοστο. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αλλάξουν οι βασικοί κανόνες συνεννόησης με την Ευρώπη αντιθέτως αυτό το οποίο έγινε αυτούς τους τρεις μήνες είναι ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο, υπονομεύσαμε την διαφαινόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές και οδεύουμε ταχύτατα σε τρίτο μνημόνιο», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν έχει διαπραγματευτεί την συμφωνία και την έχει συμφωνήσει να την φέρει στην Βουλή γιατί να την πάει τον ελληνικό λαό; Και αν έχει πρόβλημα στην Βουλή με την εσωτερική του αντιπολίτευση μπορεί να περάσει η συμφωνία και με ψήφους άλλων. Αλλά τότε όταν θα έχει γίνει αυτό θα έχει αποδομηθεί πλήρως αυτός ο μύθος ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι κακοί μνημονιακοί οι οποίοι γονατίζουν στους δανειστές και οι καλοί αντιμνημονιακοί οι οποίοι ορθώνουν ανάστημα υπερασπιζόμενοι το εθνικό συμφέρον. Αυτός ο μύθος κατέρρευσε πια, υπάρχει ή συμφωνία για μεταρρυθμίσεις εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου ή άτακτη έξοδος από το ευρώ, χρεοκοπία της χώρας και μείωση του εθνικού πλούτου κατά 40 με 50%.»

Στο δίλημμα Μέρκελ ή χάος ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Δεν είναι ή Μέρκελ ή χάος. Όταν εγώ έκανα μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση δεν τις έκανα επειδή μου τις υπέδειξε καμιά κ. Μέρκελ, όταν άλλαζα τις συνθέσεις των πειθαρχικών για να αποδώσουμε επιτέλους πειθαρχική ευθύνη δεν το έκανα γιατί μου το ζήτησε καμία Μέρκελ. Όταν έψαχνα να βρω τα πλαστά πιστοποιητικά για να φύγουν επιτέλους από το δημόσιο τα λαμόγια και οι κλέφτες δεν το έκανα γιατί μου το είπε καμία κ. Μέρκελ».

«Και εμείς ως κυβέρνηση πέσαμε στην παγίδα να κάνουμε μεταρρυθμίσεις και να τις πουλάμε στον ελληνικό λαό όχι ως δικιά μας ιδιοκτησία αλλά επειδή μας τις επέβαλλαν κάποιοι κακοί ξένοι και ήταν λάθος αυτό της ΝΔ μεγάλο», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα