Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο – 19.000 αστυνομικοί επί ποδός

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνεται από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που είναι προγραμματισμένο για τις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.

Τα μέτρα ασφαλείας στην γύρω περιοχή είναι αυστηρότατα, με τις Αρχές να κλείνουν σταθμούς του Μετρό και να εφαρμόζουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος. Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη.

Να σημειώσουμε ότι περίπου 19.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για να διασφαλίσουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς εντάσεις αλλά και για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πορεία αντιεξουσιαστών, που θα ξεκινήσει στα Προπύλαια, να φτάσει στο Σύνταγμα.

Οι αντιεξουσιαστές –όπως γράφουν στις ιστοσελίδες του χώρου- έχουν ενισχύσει τον κόσμο γύρω από τις καταλήψεις, κάνοντας τη δική τους ιδιόμορφη περιφρούρηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα