Εκδικούνται την επιθυμία αυτοδιάθεσης μέσω της υπόθεσης του Μέσι!

 

Η UEFA αναζητά μεγάλους και τρανούς συλλόγους για να διατυμπανίζουν και να διαφημίζουν το προϊόν της και θεωρητικά θα έπρεπε να πανηγυρίζει που τα τελευταία χρόνια διαρκώς γιγαντώνονται οι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι!

Δυνατά “brand name” είχαν παραδοσιακά η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Άγιαξ, η Μπάγερν και η Μίλαν, αλλά μετά την θέσπιση του Champions League το προϊόν εκτοξεύτηκε και τα κλαμπ που άρχισαν να ταξιδεύουν στις μέχρι τότε απάτητες αγορές των HΠΑ, της Αφρικής και κυρίως της Ασίας, πολλαπλασιάστηκαν. Η Άρσεναλ, η Τσέλσι,  η Μπάρτσα, η Ατλέτικο, η Γιούβε, η Ντόρτμουντ, εσχάτως η Παρί και η Μάντσεστσερ Σίτι, προστέθηκαν στη λίστα των εμπορικών συλλόγων και πλέον το να φοράει κάποιος στο Μετρό του Τόκιο τη γαλάζια φανέλα με το όνομα του Αγουέρο φαντάζει φυσιολογικό.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένα σωματείο ξεπερνά ακόμη κι αυτά τα όρια που έχει θέσει η UEFA, χάρη στην εμπορικότητά της, τις επιτυχίες της, το λαό και την ιστορία που κουβαλάει και τους παικταράδες της;

Η Μπαρτσελόνα είναι ένα τέτοιο σωματείο και η ανάπτυξή της, αλλά και αυτά που πρεσβεύει έχουν προβληματίσει την UEFA, αλλά και την ισπανική κυβέρνηση. Αυτό το πόρισμα το έχουν εξάγει οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες της Μπαρτσελόνα, που θεωρούν ότι ο πόλεμος που γίνεται στην ομάδα τόσο από την Ομοσπονδία (αποκλεισμοί για παραβιάσεις του FFP) όσο και από την Κυβέρνηση έχει το λόγο της, και δεν είναι άλλος από την όσο ποτέ άλλοτε διάθεση των Καταλανών για ανεξαρτησία.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι η πρόσφατη απόφαση της Εισαγγελίας να μην αποσύρει τελικά τις κατηγορίες προς τον Λιονέλ Μέσι για φοροδιαφυγή, παρά το ότι ο πατέρας του έχει αναλάβει όλο το βάρος της ευθύνης της παράληψης δήλωσης 4,1 εκ. ευρώ στην ισπανική εφορία! Αυτή η ιστορία πέραν του ότι μπορεί να οδηγήσει σε απίστευτα προβλήματα τον Μέσι (προβλέπεται μέχρι και φυλάκιση αν τελικά κατηγορηθεί για συναυτουργία) τον έχει ήδη επηρεάσει ψυχολογικά, κάτι που δεν αποτυπώνεται στο γήπεδο μόνο και μόνο επειδή είναι τραυματίας και δεν παίζει. Το χειρότερο για τους ανθρώπους της Μπάρτσα είναι ότι ο Μέσι άρχισε να παρουσιάζει τάσεις φυγής, καθώς θεωρεί σωστή επιλογή για την καριέρα του να φύγει από την Ισπανία!

Αυτό έχει σοκάρει την οικογένεια της Μπάρτσα που υπολογίζει τον Λιονέλ Μέσι για μία ακόμη τετραετία, καθώς βρίσκεται στην πιο παραγωγική ηλικία της καριέρας του και προφανώς δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο προκειμένου να πουληθεί σε ένα ή δύο χρόνια! Κάποτε, για χάρη του Αργεντινού, οι Καταλανοί δαπάνησαν χιλιάδες ευρώ για να εφαρμόσουν την κατάλληλη αναπτυξιακή θεραπεία στο μικροκαμωμένο Λιονέλ. Ίσως τώρα ήρθε η ώρα και για ψυχοθεραπεία. Αν είναι να του αλλάξουν γνώμη πολλά θα πρέπει να κάνουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα