“Εκλογές προ των πυλών” λέει ο Γρηγοράκος

Πολύ κοντά στη διενέργεια εκλογών βρίσκεται η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής  υπουργός Υγείας  δήλωσε ότι “οι εκλογές είναι προ των πυλών”,προκαλώντας την έντονη αντίδραση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ, Γιώργου Κουμουτσάκου.  Αιτιολογώντας την εκτίμησή του ο κ. Γρηγοράκος,  δήλωσε  πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελλου Βενιζέλου διευκρίνισε μάλιστα πως “το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δέσμιο κανενός και δεν έχει ΄συμπεθεριάσει΄ με κανένα” ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί το κόμμα του με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχηγούς, αρχηγικούς και αρχηγόπουλα. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι κατά των διαγραφών, αλλά όταν έδινε τη μάχη κάποιοι απουσίαζαν. Τη μάχη την έδωσε μόνος του με δυο-τρεις άλλους», τόνισε πως αυτή η αναστάτωση υπονομεύει το ΠΑΣΟΚ «κάθε φορά που το κόμμα πάει να πάρει ανάσα».

Παράλληλα, ο κ. Γρηγοράκος επανέφερε στην επικαιρότητα και δη επιτατικά, την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι «είναι στην προγραμματική μας συμφωνία να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, πιθανώς πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Η τοποθέτηση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του παριστάμενου τέως ευρωβουλευτή και νυν γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ, Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος μέμφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό ότι δημιουργεί “κλίμα εκλογών όταν πήραμε αποφάσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο”.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος: “Δεν πρέπει να συρθεί η χώρα σε εκλογές… Πιστεύω ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να μην συρθεί η χώρα σε επικίνδυνη περιπέτεια”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα