Εκτός Κορυδαλλού ο Μαρτίνης

Μετά από παραμονή 15 μηνών στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ανδρέας Μαρτίνης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας. Ο πρώην πρόεδρος του “Ερρίκος Ντυνάν” αποφυλακίστηκε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. Όσον αφορά τους περιοριστικούς όρους, δεν του επιτρέπεται η έξοδος από την χώρα, ενώ δύο φορές τον μήνα πρέπει να εμφανίζεται στο Α.Τ. της περιοχής που διαμένει.

Ο κ. Μαρτίνης αποφυλακίστηκε, καθώς πιστοποιήθηκε από το ΚΕΠΑ αναπηρία σε ποσοστό άνω του 75%. Η πρώτη αίτηση του κατηγορουμένου για αποφυλάκιση είχε απορριφθεί από το δικαστικό συμβούλιο, ωστόσο η δεύτερη η οποία υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου έγινε δεκτή.
Η αίτηση του Μαρτίνη διά του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στάση των δικαστικών αρχών) υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά την συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, στην διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχές.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί δύο φορές, την πρώτη για την υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και την δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ. Πριν καταθέσει την δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης ο κ. Μαρτίνης είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όπου κατηγόρησε πολιτικά πρόσωπα από την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνα για σχέδιο «ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα