Εμπιστοσύνη σε Μουρίνιο!

Το αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι απλά το καλύτερο στον κόσμο, αλλά το διέπει μία ποδοσφαιρική νοοτροπία που είναι απαράμιλλη και θα έλεγε κανείς πως μόνο στην Μπουνεσλίγκα μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν τα πάει καλά φέτος, θεωρητικά βρίσκεται εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος, δεν έχει πλασαριστεί καν στην πρώτη τετράδα, ενώ ούτε στο βατό Europa League δείχνει κάποια κυριαρχία. Μερικοί πιστεύουν πως αν δεν υπήρχε ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς θα βρισκόταν ακόμη πιο χαμηλά στη βαθμολογία. Τι σημαίνουν, όμως, όλα αυτά, πως πρέπει να φύγει ο προπονητής; Όχι βέβαια.

Τα αγγλικά κλαμπ λειτουργούν ως ζωντανοί οργανισμοί, δεν κάνουν μεταμοσχεύσεις με το παραμικρό, πρώτα κοιτάνε να βρουν γιατρειά με κάποια φάρμακα. Ναι, και εκεί απολύουν προπονητές, αλλά όχι με την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη ευκαιρία. Πρώτα ψάχνουν να βρουν τις πταίει γενικώς για τα αποτελέσματα και μετά τα ρίχνουν στον προπονητή, αφού αναλύσουν όλα τα δεδομένα της αγωνιστικής συμπεριφοράς.

Έτσι, λοιπόν, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκαναν την προ-Χριστουγεννιάτικη ανάλυσή τους και αποφάσισαν πως πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ζοζέ Μουρίνιο και όχι να τεθεί υπό αμφισβήτηση του έργο το επειδή η ομάδα δεν παίρνει τα αποτελέσματα. Στην ανάλυσή τους αποφάνθηκαν πως πάλι καλά που έχουν αυτόν τον προπονητή και όχι κάποιον άλλο, χειρότερο.

Τι πιο… δειλό για μία διοίκηση να απολύει με το παραμικρό τον προπονητή για να ρίξει το μέγα πρόβλημα αλλού και όχι στις επιλογές της. Για να τα λέμε όλα, πάντως, η Γιουνάιτεντ στα τελευταία ματς είναι βελτιωμένη και τρέχει σερί οκτώ ματς χωρίς ήττα (4 νίκες, 4 ισοπαλίες) και τριών σερί νικών, ενώ έχει δεχθεί την ισοφάριση δύο φορές στο 90’. Κι αν η Τσέλσι δεν πήγαινε τρένο, σίγουρα θα βρισκόταν πιο κοντά στην κορυφή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα