Ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις

Στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής τα είπαν επί 30 και πλέον λεπτά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο «τσάρος» της οικονομίας κατά την διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια είδε τον Θεοδωράκη, του έκανε νεύμα και οι δύο τους επί 30 λεπτά τα είπαν χαμηλόφωνα σε κοινή θέα. Όπως ανέφεραν παριστάμενοι η συζήτηση των δύο ανδρών ήταν έντονη, ενώ χρησιμοποίησαν πολύ και τη γλώσσα του σώματος, ενώ ήταν εκφραστικοί και με τις κινήσεις των χεριών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Βαρουφάκης ενημέρωσε τον Θεοδωράκη για τις επαφές που υπάρχουν με τα τεχνικά κλιμάκια, τις απαιτήσεις των εταίρων και τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής. Παράλληλα ο Βαρουφάκης μετέφερε στον επικεφαλής του Ποταμιού τις κυβερνητικές ανησυχίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Το τετ α τετ προέκυψε όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ψήφιζε επί αιτήσεων άρσης ασυλίας και ο κ. Βαρουφάκης από τα υπουργικά έδρανα τον κάλεσε να συζητήσουν.
Ανακοίνωση
Αργότερα μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι συναντήσεις που θα έχει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες και τη Δευτέρα στο Βερολίνο θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό την τύχη της χώρα. Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με την πλάτη στον τοίχο γιατί η κυβέρνηση κατάφερε να μείνει χωρίς συμμάχους τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες, κυρίως του βορρά, πυροδοτούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σενάρια, που δυστυχώς, καλοβλέπουν και κάποιοι άφρονες στην Αθήνα. Ο κ. Τσίπρας- έστω και τώρα- έχει την ιστορική ευκαιρία να διασφαλίσει την πορεία της χώρας στην ευρωζώνη. Δεν μπορεί στο όνομα εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών εκβιασμών να θυσιάσει τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ελλάδας και το μέλλον των πολιτών της. Και επειδή ο Πρωθυπουργός επικαλείται διαρκώς τη λαϊκή εντολή, του επαναλαμβάνουμε ότι ο λαός ψήφισε υπέρ μιας σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά και υπέρ μιας συμφωνίας με τους εταίρους, που δε θα θέτει με κανέναν τρόπο σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα