Ναπολεόνι: Κρίμα να ασχολούνται με το πέναλτι

Το παράπονό του για το γεγονός ότι άπαντες ασχολούνται με ένα πέναλτι, επισκιάζοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας του, εξέφρασε ο επιθετικός του Ατρομήτου, Στέφανο Ναπολεόνι.

Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στην αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας του, στη συμβολή του Νίκου Νιόπλια και στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο σταθμό «Sport24 Radio 103,3»:

«Εμείς παλεύουμε για να μπούμε στα play off. Ξέρουμε ότι δεν ξεκινήσαμε καλά τη χρονιά, αλλά με το νέο προπονητή η ομάδα πάει καλύτερα και σε κάθε παιχνίδι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Το θέλουμε και το πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο Ατρόμητος έχει την ποιότητα και αξίζει να είναι ψηλά. Από μόνοι μας το κάναμε πιο δύσκολο, με τα αποτελέσματα που είχαμε στην αρχή.

Ούτε εγώ ξέρω πού οφείλεται η αστάθεια της ομάδας. Οι παίκτες είναι ίδιοι με πέρυσι, εκτός από τους Μαρσελίνιο και Καράσκο. Δεν υπάρχει εξήγηση, απλά δεν μας πήγαινε τίποτα καλά. Αντιθέτως, τώρα μας πάνε όλα καλά, έχουμε ψυχολογία, η ομάδα παίζει πιο χαλαρά και κερδίζει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι και να μη σκεφτόμαστε τι κάναμε πριν.

Ο Νίκος Νιόπλιας μας έδωσε την ηρεμία που μας έλλειπε από την αρχή, όταν βλέπαμε πως δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Επίσης, βοήθησε και το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ, όταν και πιστέψαμε στους εαυτούς μας και βελτιώθηκε και η ψυχολογία μας. Μετά όλα ήταν πιο εύκολα.

Σε κάθε αγώνα, υπάρχουν φάσεις που δεν αρέσουν σε κάποιους και μπορεί ο καθένας να πει οτιδήποτε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, έχει γίνει και σε εμάς, έγινε τώρα και στον Παναθηναϊκό. Ο διαιτητής μπορεί να το δώσει, μπορεί και όχι. Προσπαθώ να μην μπαίνω σε αυτές τις κουβέντες διότι με κουράζει. Βλέπω από το πρωί να γράφουν μόνο για τη φάση του πέναλτι και να μην ασχολούνται με το πώς κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, και το αν παίξαμε καλά. Εμείς παίζουμε, τα δίνουμε όλα, είμαστε ευχαριστημένοι και χαρούμενοι για τη νίκη και όλοι γραφούν για μία φάση. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Δεν άκουσα κάποιον να λέει ότι δεν υπήρξε παράβαση. Ο διαιτητής ήταν σίγουρος για την απόφαση που πήρε και σίγουρα ξέρει καλύτερα από εμένα. Εγώ άλλωστε δεν είδα τη φάση, καθώς ήμουν πεσμένος στο έδαφος. Στη φάση στην οποία έπεσα, πριν δώσει το πέναλτι ο διαιτητής, θεωρώ ότι υπήρχε παράβαση.

Επόμενος αντίπαλος είναι η Ξάνθη, την Κυριακή εκτός έδρας, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τουλάχιστον να μην χάσουμε για μείνουμε κοντά και στον Αστέρα Τρίπολης. Είναι ακόμα μία μάχη και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Από εδώ και πέρα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς, που μπορεί να μην είναι στα… χαρτιά τόσο δύσκολα, όσο τα προηγούμενα, αλλά είναι επικίνδυνα, διότι και οι άλλες ομάδες χρειάζονται βαθμούς για να ανέβουν στην κατάταξη.

«Ο Μαρσελίνιο βοηθά πολύ, καθώς παίζει με τον τρόπο που θέλει ο προπονητής. Είναι καλός στις αντεπιθέσεις, έχει καλό σουτ και το σημαντικότερο βάζει γκολ. Η ομάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και με την έλευση του κ. Νιόπλια, του οποίου το στυλ παιχνιδιού μάς ταιριάζει. Επίσης, τα χαφ ξεκίνησαν να πετυχαίνουν γκολ και να πατάνε περισσότερο περιοχή. Όλα αυτά μαζί μετράνε και πιστεύω θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Το γκολ του Μαρσελίνιο είναι φανταστικό, καθώς δύσκολα το σουτ πάει εκεί που έστειλε την μπάλα εκείνος. Βέβαια, το δικό μου τέρμα ήταν πιο δύσκολο, του το είπα και αυτός με κοιτούσε και γελούσε. Αυτό το γκολ δεν μπαίνει συχνά και δεν μπορώ να το ξαναβάλω.

Κάθε ποδοσφαιριστής κοιτάει πάντα ψηλά και θέλει να βελτιώνεται συνεχώς. Εγώ έχω συμβόλαιο με τον Ατρόμητο, που είναι μεγάλη ομάδα, είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος εδώ που είμαι. Σίγουρα στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις και δεν θέλω να κλείσω πόρτες. Πάντα ένας ποδοσφαιριστής θέλει το βήμα παραπάνω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα