Επανέρχεται δριμύτερη η Άρσεναλ!

Όποτε πήραν πρωτάθλημα οι Λονδρέζοι επί Βενγκέρ, την προηγούμενη χρονιά είχαν τερματίσει δεύτεροι

«Μα πόσα χρόνια θα μείνει ακόμη; Η ομάδα δεν παίζει μπάλα! Δεν μπορεί να πάρει ένα πρωτάθλημα! Έλεος με τον Αλσατό…». Αυτά και άλλα πολλά ακούγονται επί σειρά ετών για τον Αρσέν Βενγκέρ, τον προπονητή της Άρσεναλ, ο οποίος όλο φεύγει και όλο στον πάγκο των Κανονιέρηδων βρίσκεται!

Τελικά, όμως, μήπως μιλάμε για έναν ρέκορντμαν; Μήπως μιλάμε για έναν προπονητή που έχει απογειώσει την ομάδα; Ας δούμε την κατάσταση ψύχραιμα: Με τον Βενγκέρ η Άρσεναλ έχει κάνει διάφορα ρεκόρ. Πήρε δύο νταμπλ (τρία έχει κατορθώσει η Άρσεναλ, τα δύο με τον Αλσατό), πήρε δύο σερί Κύπελλα (μόλις πέντε ομάδες στο νησί το έχουν καταφέρει), πήρε αήττητο πρωτάθλημα, και φυσικά είναι πρώτος σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων (3) και Κυπέλλων (5). Ανά περιόδους η ομάδα του έχει παίξει φανταστική μπάλα, έφτασε στον τελικό του Champions League και ήταν ο μόνιμος βραχνάς της Μάντσεστερ στην εποχή της παντοκρατορίας της! Και όλα αυτά, πάντα με μικρότερο μπάτζετ!

Κάνουμε αυτή τη μικρή ανακεφαλαίωση στα κατορθώματα του υπό διαρκή αμφισβήτηση Βενγκέρ διότι όλα δείχνουν πως η Άρσεναλ θα τερματίσει φέτος δεύτερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τις τρεις φορές που πήρε πρωτάθλημα επί Βενγκέρ η Άρσεναλ, την προηγούμενη χρονιά είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση. Ίσως αυτός είναι και ένας οιωνός τίτλου. Άλλωστε, έχουν περάσει ένδεκα χρόνια από το τελευταίο πρωτάθλημα και ίσως ήρθε η ώρα. Υπομονή μέχρι του χρόνου. Αρκεί φέτος να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα