Επαφές Βενιζέλου με Κέρι και Λου

Θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα στις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι.

«Η συζήτηση θα είναι αρκετά συγκεκριμένη. Θα είναι μια στοχευμένη συζήτηση» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Επί τάπητος θα τεθούν και τα εθνικά θέματα (Κυπριακό και ονομασία της ΠΓΔΜ), ενώ οι Αμερικανοί αναμένεται επίσης να θέσουν το θέμα της τρομοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Θα συζητηθούν, ακόμη, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στο θέμα της Συρίας, αλλά και το Παλαιστινιακό, την κατάσταση στην Αίγυπτο, καθώς και το θέμα που προέκυψε με την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων.

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λου, τον οποίο θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα