Εσωτερικές έριδες από τους συμβούλους

Τριβές προκαλεί στον στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού γραφείου η επικείμενη αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο τελευταίος έχει καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους ότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του στο υπουργείο Οικονομικών, ανοίγοντας έτσι το θέμα της αποχώρησης του από το κτίριο της Πλατείας Συντάγματος. Είναι δε πολύ πιθανόν η εσπευσμένη έξοδος της χώρας στις αγορές να επιταχύνει το χρόνο αντικατάστασης του. Η αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα πυροδοτεί προσωπικές διεκδικήσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων πρωθυπουργικών συμβούλων.

Ταυτοχρόνως φέρνει στην επιφάνεια έναν ανταγωνισμό που υπέβοσκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα οικονομίας, ο οποίος ενίοτε μάλιστα έφερνε σε δύσκολη θέση την ηγεσία την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Το πιο πρόσφατο – όχι όμως και μοναδικό παράδειγμα – ήταν η άμεση έξοδος της χώρας στις αγορές την οποία συστηματικά προωθούσε το Μέγαρο Μαξίμου σε αντίθεση με τον κ. Στουρνάρα ο οποίος δεν συμμερίζονταν την άποψη αυτή. Πιο κοντά στη γραμμή Στουρνάρα φαίνεται ότι είναι από το Μαξίμου, ο φερόμενος και ως επικρατέστερος διάδοχος του, ο Σταύρος Παπασταύρου.

Ο άνθρωπος ο οποίος μετείχε σε όλες τις ολονύκτιες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, λειτουργώντας ως ιμάντας πληροφοριών προς και από τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δεξίωση που παράθεσε ο πρωθυπουργός στο Μουσείο της Ακρόπολης παρακάθισε στο ίδιο τραπέζι μεταξύ Σόιμπλε και Βίζερ (επικεφαλής του Euroworking Group). Οι θέσεις του Παπασταύρου αν και φιλελεύθερος είναι μετριοπαθείς, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Τρόικα και την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα