«Ζητώ συγγνώμη για όσα δεν μπορέσαμε να κάνουμε»

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης, εξηγεί γιατί υπάρχει μόνο μια επιλογή την  Κυριακή ενώ δεν διστάζει να κάνει σκληρή αυτοκριτική.  

Kύριε Κακλαμάνη, γιατί κάποιος θα πρέπει να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία την Κυριακή; Δεν τήρησε το προεκλογικό της πρόγραμμα και κινήθηκε αντίθετα από τις αρχικές της δεσμεύσεις. 

«Θα ξεκινήσω από το τέλος. Επειδή το κόμμα μου δεν φρόντισε ως σήμερα να το κάνει, το κάνω εγώ. Ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί του υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν κάναμε και κάναμε πράγματα, που δεν του είχαμε πει. Δυστυχώς, πολλές φορές στη πολιτική τα «θέλω» πρέπει να αντικατασταθούν από τα «πρέπει». Κάποιες αποφάσεις ήταν αναγκαίες, αν και «μάτωσαν» τους Έλληνες. Θα σας πω όμως και κάτι ακόμη σχετικά με τη ΝΔ. Μιλώ καθημερινά με πολλούς ανθρώπους από τη παράταξη μου. Αυτό, που τους έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα δεν είναι τόσο οι φόροι αλλά ότι συνεργαστήκαμε με το ΠΑΣΟΚ και ουσιαστικά το κόμμα του 5% κυβερνούσε αντί του κόμματος που είχε το 30%. Δεν ανέχονται, ότι δεν έγινε εξεταστική για το μνημόνιο και βλέπουν τώρα τον Γιώργο Παπανδρέου να τους κουνάει και το δάχτυλο. Πρέπει όμως, να κάνουν πέτρα τη καρδιά τους και να στηρίξουν σε αυτή τη κρίσιμη εκλογική μάχη τη παράταξη, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και στις 26 Ιανουαρίου δικαιούνται να έρθουν ξανά μπροστά μας και να μας πουν ότι θέλουν….»

Την ίδια ώρα που κατηγορείτε ως κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ για υποσχολογία, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε σειρά μέτρων εφ’ όσον επανεκλεγεί…

«Η σύγκριση είναι λάθος. Ο πρωθυπουργός μιλάει με σύνεση και χειροπιαστά στοιχεία. Δεν προσφέρει τα «πάντα όλα» όπως κάνει ο κ. Τσίπρας. Λέει, ότι σε αυτά τα 2,5 χρόνια έγιναν λάθη, τα γνωρίζει και πλέον ο στόχος τους είναι να διορθωθούν, γιατί μπορούν πια να διορθωθούν. Επειδή σήμερα έχουμε μείωση του ελλείμματος , έχουμε επιτέλους ρυθμό ανάπτυξης ο οποίος φέτος θα φθάσει στο 2,9% , έχουμε θετικό ισοζύγιο πληρωμών, έχουμε μικρή μείωση της ανεργίας για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια και τέλος, επειδή υπάρχει και πρωτογενές πλεόνασμα, έστω κι’ αν βγήκε στις πλάτες του λαού. Αυτή είναι η αλήθεια και θα συνεχιστεί μετά από τις 26 Ιανουαρίου με τη προϋπόθεση, ότι ο λαός θα μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ήδη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, ότι ο «καταραμένος» ΕΝΦΙΑ θα «κοπεί» κατά 7%, οι φορολογικοί συντελεστές, τόσο για φυσικά πρόσωπα, όσο και για επιχειρήσεις θα μειωθούν επίσης. Όλα με μέτρο, με σχέδιο, νοικοκυρεμένα, γιατί «λεφτά δεν υπάρχουν» κι’ ας τα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ…»

Εσείς προσωπικά θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά; Και σας ρωτώ καθώς το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Από την άλλη οι υψηλοί και ορισμένοι φορές ακραίοι τόνοι δυναμιτίζουν τη πολιτική ατμόσφαιρα…

«Ο πρωθυπουργός είπε ξεκάθαρα, ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε κόμμα είναι φιλοευρωπαϊκό. Θέλω, να πιστεύω ότι ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις συνιστώσες του. Και θέλω να το πιστεύω, γιατί αυτό που προέχει του κομματικού συμφέροντος, είναι το καλό του τόπου. Η ΝΔ ως υπεύθυνη δύναμη το έχει αποδείξει σε όλες τις κρίσιμες αλλά και δύσκολες στιγμές για τη πατρίδα. Έφτασε στο σημείο ακόμη και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην Ε.Ε. και στο ευρώ ακρωτηριάζοντας ένα σημαντικό κομμάτι ψηφοφόρων της ανάμεσα στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και στις ευρωεκλογές του 2014. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε μία φορά να το πράξει και έφτασε σε σημείο να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ για να προκαλέσει τη πτώση της κυβέρνησης σε μία στιγμή, που η χώρα έβγαζε το κεφάλι από το νερό κι’ άρχισε να αναπνέει….Με τέτοιες λογικές συνεργασία δεν νοείται»

Τι λάθη θεωρείτε πως έκανε η κυβέρνηση σας στα δύο αυτά χρόνια;

«Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν προχωρήσαμε σε εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Ήταν βασική μας προεκλογική δέσμευση και έπρεπε να την είχαμε υλοποιήσει. Δεν μπορεί να βγαίνει τώρα στα κανάλια ο Γιώργος Παπανδρέου και να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση-Καραμανλή. Το θράσος του είναι απύθμενο. Παρέλαβε από τον Κώστα Καραμανλή μία χώρα με ανεργία 9,5% και μετά από δύο χρόνια λόγω του μνημονίου, που υπέγραψε ως πρωθυπουργός την έφτασε στο 28%. Ο απλός κόσμος ακόμη περιμένει να μάθει την αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να παραμένει στη προεδρία της ΕΛΣΤΑΤ ο υπόδικος κ. Γεωργίου, που κατηγορείται για αλλοίωση στοιχείων προκειμένου να μπούμε στο μνημόνιο. Σε ολέθριο σφάλμα εξελίχθηκε και ο ΕΝΦΙΑ του κ. Στουρνάρα. Αυτός ο φόρος έπληξε τη ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης και την ιδεολογία της παράταξης μας, που στηρίζεται στην ατομική ιδιοκτησία. Το πιο σημαντικό όμως είναι να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να προσπαθείς να τα διορθώνεις. Εμείς ήδη έχουμε αρχίσει να το κάνουμε και αποκαθιστούμε οργανωμένα τις αδικίες. Χωρίς να υποσχόμαστε «λαγούς και πετραχήλια» όπως ο κ. Τσίπρας. Ο λαός είναι ώριμος να αποφασίσει τι θέλει…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα