Ζωή γεμάτη δολοφονίες και βιασμούς στα στρατόπεδα των τζιχαντιστών

Μια ζωή γεμάτη φρίκη και αίμα στα στρατόπεδα του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή είναι η καθημερινότητα των τρομοκρατών της εξτρεμιστικής οργάνωσης και τρεις εξ αυτών που έχουν συλληφθεί αποκαλύπτουν πως ήταν η ζωή τους μέσα στο «δολοφονικό» καθεστώς του Ισλαμικού κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ιταλική τηλεοπτική εκπομπή Le Lene, τρεις πρώην μαχητές έδωσαν μια εικόνα της ζωής τους στα στρατόπεδα των τζιχαντιστών μιλώντας για βιασμούς, δολοφονίες και δρόμους στρωμένους με πτώματα.

Από τη φυλακή κοντά στο Κιρκούκ στο ιρακινό Κουρδιστάν, οι τζιχανιστές, μεταξύ των οποίων ένας 15χρονος, έδωσαν και ανατριχιαστική προειδοποίηση προς την Ευρώπη, ότι η ISIS θα καταλάβει την ήπειρο, θα κάνει τις γυναίκες να φορούν μαντίλες και θα μαστιγώνει όποιον πίνει αλκοόλ.

Ο 30χρονος κρατούμενος Μουχεμέτ από το Ιράκ αποκάλυψε ότι εντάχθηκε στην ISIS εθελοντικά για 300 δολάρια το μήνα – περισσότερα από ότι έπαιρνε όταν εργαζόταν ως οικοδόμος.

«Η φιλοσοφία της ISIS είναι η Τζιχάντ. Σκοτώνει όλους τους εχθρούς όπως τους Σιίτες. Οι Χριστιανοί πρέπει να ασπαστούν το Ισλάμ διαφορετικά θα πρέπει να πληρώσουν φόρο διαμονης για να ζουν στο Ισλαμικό Κράτος, αλλιώς θα θανατωθούν.»

Κήρυγμα μίσους

«Το Κοράνι διατάσσει να σκοτώνουμε όλους τους ομοφυλόφιλους», προσέθεσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε σχετικά με το τι συμβαίνει με τις γυναίκες της θρησκευτικής μειονότητας Υazidi που πολεμούν εναντίον της ISIS. «Πολλές γυναίκες Yazidi συνελήφθησαν γιατί δεν ασπάστηκαν το Ισλάμ και βιάστηκαν. Κάθε ένας από εμάς θα μπορούσε να πάρει μία . Μια γυναίκα κοστίζει περίπου 800 δολάρια.»

Ο κρατούμενος επιμένει ότι η Δύση ζει αμαρτωλή ζωή, επειδή «δεν υποτάσσεται στους νόμους που έχει το Κοράνι».

Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται όταν αθώοι Χριστιανοί σκοτώνονται από συναδέλφους του, είπε: «Λυπάμαι! Θα μπορούσαν να έχουν προσηλυτιστεί στο Ισλάμ».

Τέλος ρωτήθηκε σχετικά με το αν νομίζει ότι είναι ένας καλός μουσουλμάνος και αξίζει να πάει στον παράδεισο, κι απάντησε: «Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να αποφασίσει. Είμαι απλά ένας αμαρτωλός».

Ένας άλλος κρατούμενος μόλις 15 ετών, με το όνομα Αμπντουλάχ είπε: «Ήμουν στην πρώτη μου χρονιά στο γυμνάσιο. Κάποιοι φίλοι μου, μου έφεραν σε επαφή με ISIS και αυτό μας ένωνε. Οι Αμερικανοί και οι δυτικές χώρες είναι οι εχθροί μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Όταν ISIS έφτασε στη Μοσούλη οι δρόμοι γέμισαν με νεκρούς ανθρώπους. Ναι, φυσικά φοβήθηκα, άνθρωποι δολοφονήθηκαν στους δρόμους».

Δεν μετανιώνει που εντάχθηκε στην ISIS προσθέτοντας πάντως ότι θα προτιμούσε να παίζει ποδόσφαιρο και να παρακολουθεί τηλεόραση από το να βρίσκεται στις μάχες.

«Δεν ξέρω τι θα μου συμβεί. Ίσως κάποια μέρα θα υπάρξει μια ανταλλαγή κρατουμένων» κατέληξε.

O τελευταίος ερωτώμενος ήταν ο Ιρακινός αιχμάλωτος Γιάσερ Σίν Άμεντ
«Ήμουν νέος … μου είπαν να πάω … και πήγα. Στο τζαμί είπαν ότι Τζιχάντ σημαίνει παράδεισος … Ήμουν νέος και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν σωστό».

Στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι σκέφτεται τους γονείς του που θεωρούν ότι είναι νεκρός, και του λείπουν πάρα πολύ.

«Η μητέρα μου, μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να πάω με την ISIS. Το έχω μετανιώσει» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα