«Η Εθνική χρειάζεται προπονητή με προσωπικότητα»

Ενοχλήθηκε έντονα από την τοποθέτηση του Βουγιούκα περί… Εθνικής Μυκόνου και έστειλε το μήνυμα στη διοίκηση της ΕΠΟ, ότι η Εθνική έχει ανάγκη από έναν προπονητή με προσωπικότητα, που θα εμπνέει σεβασμό.

Ο Ορέστης Καρνέζης τοποθετήθηκε για όλες τις εξελίξεις μέσω του SportFM, εκφράζοντας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις απόψεις του, ενώ αναφέρθηκε και στην Ουντινέζε, την εστία της οποίας υπερασπίζεται. Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Στην Ιταλία το συνηθίζουν να απευθύνονται στην εγχώρια αγορά και είναι λογικό όταν η μία ομάδα θέλει έναν τερματοφύλακα να κινείται για κάποιον άλλο από ιταλική ομάδα. Τελικά έμεινα στην Ουντινέζε, ανανέωσα για τέσσερα χρόνια το συμβόλαιό μου και δεν υπήρξε άλλη επί της ουσίας συζήτησης.

Η Ουντινέζε είχε ως στόχο να χτίσει αυτό το γήπεδο. Το ήθελαν όλοι πάρα πολύ. Μετά τη Γιουβέντους είναι η δεύτερη ομάδα που αποκτάει το δικό της γήπεδο. Ήθελε η ομάδα να μην έχει προβλήματα υποβιβασμού να ρίξει το βάρος και περισσότερα χρήματα στο γήπεδο, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική ομάδα. Μετά τη δημιουργία του γηπέδου κάναμε δύο σημαντικές μεταγραφές, ελπίζοντας να τερματίσουμε πιο ψηλά φέτος στη βαθμολογία. Ήρθαν παίκτες όπως ο Ζαπάτα και δύο – τρεις άλλοι που πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Παρότι ο Ντι Νατάλε είναι αυτός που είναι, δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε εκείνον… Είναι ίσως ο παίκτης που μπορεί να πετύχει γκολ όπως του έρθει. Ακόμη και στην προπόνηση, μετά από αποχή, δείχνει απίστευτη επαφή με την εστία. Βάζει πολύ ωραία γκολ και στην προπόνηση. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο ταλέντο.

Συνηθίζεται στην Ελλάδα τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί τύπου… εθνική Μυκόνου. Δεν εκτιμάμε κάτι, μέχρι να το χάσουμε. Προσωπικά, με ενοχλεί ιδιαίτερα και πρέπει να το προσπεράσουμε, χωρίς να σταθούμε στο τι λέει ο κόσμος. Νομίζω πως ήταν άστοχη η κίνηση του Βουγιούκα και δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο. Περιμένουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας και τον προπονητή που θα ανακοινώσει. Δυστυχώς, χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε στη Γαλλία. Μας στοίχισε σε όλους, αλλά πρέπει να μας γίνει ένα μεγάλο μάθημα πως αν δεν προσπαθήσουμε δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Πρέπει να το ξεχάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται, για να μάθουμε από αυτά τα λάθη. Καλύτερα να έχουμε οδηγό μία επιτυχημένη πορεία και όχι αυτό το πράγμα. Καλό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου, αλλά πρέπει να τα ξεχνάς πιο γρήγορα.

Στον πάγκο χρειάζεται ένας άνθρωπος με προσωπικότητα που να εμπνέει σεβασμό, αφού δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις 23 παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν. Πρέπει να κερδίσει με τη συμπεριφορά του, την ομιλία του και τη στάση του τον σεβασμό από τους διεθνείς. Το να λέμε πως χρειαζόμαστε… μπαμπούλα δεν είναι σωστό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα