“Η ελάφρυνση χρέους δεν μπορεί να εμποδίζεται επειδή η Γερμανία έχει εκλογές”

Οι γερμανικές εκλογές αποτελούν, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, το μεγαλύτερο για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων, τη δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

• Για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης: «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν υλοποιηθεί τα 15 προαπαιτούμενα, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από τα 10 δισ. ευρώ της πρώτης αξιολόγησης».

• Για τη δεύτερη αξιολόγηση: «Θέλουμε να τελειώνουμε γρήγορα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για να προχωρήσουμε και στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου».

• Για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους: «Το ζήτημα του χρέους είναι κορυφαίο ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Η πορεία για τη διευθέτηση του ζητήματος δεν μπορεί να εμποδίζεται επειδή η Γερμανία έχει εκλογές. Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο: η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της και η Ευρώπη οφείλει από την πλευρά της να κάνει ακριβώς το ίδιο. Η αντοχή των Ελλήνων εξαντλείται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα