«Η ζωή μπροστά σου» στο θέατρο «Μεταξουργείο»

Η Άννα Βαγενά είναι ένας άνθρωπος που δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ, από όποιο μετερίζι και αν υπηρετεί. Έτσι και τώρα, με έργο του Ρομάν Γκαρί «Η ζωή μπροστά σου», με την ίδια τόσο στη σκηνοθεσία όσο και στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια θεατρική παράσταση αλλιώτικη από τις άλλες. Και προλαβαίνουμε αφού η εν λόγω παράσταση θα παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» (Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο, τηλ. 210-5234382) μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, 13 Απριλίου.

«Η ζωή μπροστά σου» είναι η ιστορία ενός μικρού Άραβα, που εγκαταλείπεται από όλους, εκτός από μια Εβραία ηλικιωμένη πόρνη, στην οποία τον παρατάει η μητέρα του, όπως πετάμε ένα νεογέννητο στα σκουπίδια. Αυτή αναλαμβάνει να τον μεγαλώσει και ο μικρός της αφοσιώνεται. Αυτά τα δύο μοναχικά πλάσματα, η γριά Εβραία και ο μικρός Άραβας, δένονται με μια υπέροχη σχέση αγάπης και αφοσίωσης.

Μια συγκλονιστική ιστορία, γεμάτη χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα. Μια ιστορία που μιλά για τον θρίαμβο της ανθρωπιάς και της αγάπης πάνω στη μισαλλοδοξία όλων εκείνων, που προσπαθούν να χωρίσουν τους ανθρώπους σε φυλές, θρησκείες και έθνη. Θέμα εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας.

Για τις ανάγκες της παράστασης η Άννα Βαγενά ανακάλυψε δύο παιδιά αραβικής καταγωγής γεννημένα και μεγαλωμένα στην Ελλάδα για να παίζουν εναλλάξ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μόμο.

Στο έργο παίζουν οι Ιμπραήμ Χασάν, Μαρίνος Ριζκ (σε διπλή διανομή), Κώστας Λάσκος, Χρήστος Ροδάμης και όπως προαναφέραμε η Άννα Βαγενά. Η διασκευή ανήκει στον Ξαβιέ Ζαγιάρ, η μετάφραση στην Ελένη Χριστοδούλου, και η επεξεργασία κειμένου στον Βασίλη Κατσικονούρη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα