Η Λεπέν ετοιμάζει ακροδεξιά πολιτική ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο

Ακροδεξιά πολιτική ομάδα στην ευρωβουλή επιχειρεί να σχηματίσει η Μαρίν Λεπέν, αφού κέρδισε τις εκλογές στη Γαλλία με 25%. Για να το πετύχει πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 25 ευρωβουλευτές από επτά διαφορετικά κράτη – μέλη, μέχρι το τέλος Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία.

Την ανακοίνωση έκανε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας, Γκέρτ Βίλντερς, στελέχη του αυστριακού της Ελευθερίας (FPÖ), της ιταλικής Λέγκας του Βορρά και του βελγικού κόμματος Φλαμανδικό Συμφέρον (Vlaams Belang).

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι θα σχηματίσουμε πολιτική ομάδα, διότι όπως βλέπετε έχουμε ήδη πέντε από τις επτά εθνικότητες που χρειαζόμαστε. Έχουμε επομένως μία σταθερή βάση 38 ευρωβουλευτών. Στη σύσκεψη διαπιστώσαμε ότι μπορεί να υπάρξουν πολλοί πιθανοί συνδυασμοί», είπε η Λεπέν.

Ο πολιτικός αναλυτής Ντέιβιντ Ολίρι, δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη: «Η ήττα των Σλοβάκων εθνικιστών, που είχαν υπολογιστεί ως μέλη της πολιτικής ομάδας, αποτέλεσε χτύπημα για τη Λεπέν. Όπως και οι αμφιβολίες των Σουηδών Δημοκρατών να λάβουν μέρος».

Ο ηγέτης του βρετανικού εθνικιστικού κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ και επίσης νικητής των εκλογών στη Βρετανία με ποσοστό 27,5%, μέχρι στιγμής αρνείται να συμμαχήσει με το γαλλικό κόμμα, κατηγορώντας το για αντισημιτισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα