Η μήνυση της οικογένειας Παντελίδη – 200.000 ευρώ έκαναν φτερά

Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και βρίσκεται απέναντι στην δικαιοσύνη για να διασφαλίσει τα δικαιώματα του αδικοχαμένου τραγουδιστή. Δεν φτάνει ο πόνος της οικογένειας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους άγνωστους που έσπευσαν να βάλουν στο χέρι τους λογαριασμούς του Παντελή τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οικογένειας, έχουν ήδη χαθεί 200.000 ευρώ από τους επιτήδειους οι οποίοι απέκτησαν πρόσβαση μέχρι και σε ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη.

Οι δράστες φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση σε όλους τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς του, κλέβοντας την πνευματική του περιουσία.

Όλα ξεκίνησαν όταν την επομένη της κηδείας, την 21η Φεβρουαρίου 2016, επιστήθιος φίλος του Παντελίδη μπήκε στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή, έτσι ώστε να ευχαριστήσει τον κόσμο «εκ μέρους της οικογένειας», όμως η σελίδα είχε καταργηθεί.

Ο αδελφός του στη συνέχεια επιχείρησε να μπει σε δυο ακόμη επίσημα προφίλ του στο Facebook, όμως οι κωδικοί εισόδου είχαν αλλάξει…

Η αλλαγή των κωδικών στο youtube έδωσαν την ευκαιρία στους δράστες να αποσπάσουν τεράστια κέρδη, καθώς σημειώνουν χαρακτηριστικά: «… Το κανάλι που τηρούσε ο θανών στο youtube με εκατομμύρια χτυπημάτων, για το κάθε βίντεο όπως προκύπτει από τις ενδεικτικά προσκομιζόμενες εκτυπώσεις video clips από το κανάλι του youtube από την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων ο Παντελής δικαιούταν ποσοστά με βάση την οικεία σύμβαση με την δισκογραφική του εταιρεία ήταν ιδιαίτερα θελκτικό για τους δράστες…. Έτσι οι δράστες κατάφεραν επηρεάζοντας τα στοιχεία του υπολογιστή, εξαπατώντας τους ενδιαφερόμενους και παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι νόμιμοι διαχειριστές και δικαιούχοι του καναλιού, αφενός μεν την απόσπαση τεράστιων χρηματικών ποσών μέσω της αλλαγής του αριθμού λογαριασμού στον οποίο κατατίθεντο τα χρήματα του δικαιούχου και αφετέρου την παρεμπόδισή μας από το να λάβουμε γνώση σχετικά με τα ποσά που κατατέθηκαν για το κάθε βίντεο…».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα