Η μικρή ιστορία του Γιάννη Παπαδόπουλου!

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος παρουσιάστηκε στο ελληνικό φίλαθλο κοινό το 2006 όταν στα 17 του κιόλας πήρε τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν στον Ηρακλή, με αποτέλεσμα δύο χρόνια αργότερα να προαχθεί αμέσως-αμέσως σε παίκτη του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η καριέρα του από τότε δεν ήταν αυτή που ίσως και να περίμενε ο ίδιος. Στους Πειραιώτες πήρε αρκετές ευκαιρίες μόνο στην κακή χρονιά της ομάδας (τη σεζόν 2009-2010 που ο Ολυμπιακός τερμάτισε πέμπτος) και μάλιστα του… βγήκε και το όνομα, καθώς η πιάτσα έλεγε τότε πως είναι καλός και μάχιμος παίκτης, αλλά δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στο γήπεδο.

Το ρόλο αυτό, όμως, μετά από το πέρασμά του στη Δυναμό Δρέσης, την Κρακοβία και τον Άρη, φαίνεται να τον βρήκε στα 26 του στο πρωτάθλημα του Ισραήλ όπου με τη φανέλα της Χάποελ Άκρε έκανε «παπάδες».

Ο Παπαδόπουλος πήρε τη συγκεκριμένη ομάδα από το χεράκι και με τη συμβολή του την κράτησε στην κατηγορία με τον Τύπο του Ισραήλ να τον χαρακτηρίζει «πολυεργαλείο», «ηγέτη»,  «σωτήρα» και πολλά ακόμη. Τώρα, αν αυτές οι καταπληκτικές εμφανίσεις θα του επιτρέψουν την επιστροφή σε ένα πρωτάθλημα μεγαλύτερου βεληνεκούς θα το δείξει η ιστορία, αλλά για την ώρα είναι το πιο «καυτό όνομα» στο Ισραήλ. Βέβαια, ακόμη και σήμερα χαρακτηρίζεται «εργαλείο», δηλαδή παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, άρα έρχεται λίγο και «δένει» με την γνώμη που τον θέλει να μην έχει συγκεκριμένη θέση μέσα στο γήπεδο. Άλλο όμως να μην έχεις συγκεκριμένη θέση, διότι πουθενά δεν είσαι όσο αποτελεσματικός χρειάζεται κι άλλο να μπορείς να παίζεις παντού και να προσφέρεις. Και ο Παπαδόπουλος στα 26 του δείχνει πιο ώριμος από ποτέ να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα