Η τεχνολογία στις υπηρεσίες του Μουντιάλ (vid)

Εν έτει 2014 η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, τέτοιον ώστε επιτρέπει στους ανθρώπους να την χρησιμοποιούν προς όφελος τους και να… λύνονται τα χέρια τους, όταν αναζητούν λύσεις σε πολύπλοκα θέματα. Όπως στην καθημερινότητα, έτσι και στο ποδόσφαιρο, η τεχνολογία εισχωρεί για να κάνει τις ζωές μας πιο εύκολες. Και ειδικά των διαιτητών.

Τι εννοούμε; Για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ θα γίνει χρήση της τεχνολογίας «GoalControl» στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, ενός συστήματος δηλαδή που θα ακολουθεί μπάλα, διαιτητές και ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, μέσω των 14 καμερών που θα εγκατασταθούν στις οροφές των γηπέδων, θα ανιχνεύει τις κινήσεις τους στο χορτάρι και θα δίνει εικόνες τρισδιάστατες. Παράλληλα, μόλις η μπάλα περάσει τη γραμμή, δόνηση και οπτικό υλικό θα υπάρχουν στο ρολόι του διαιτητή, ο οποίος άμεσα θα ενημερώνεται και θα σφυρίζει (ή όχι) χωρίς να έχει την παραμικρή αμφιβολία.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε με ποιον τρόπο λειτουργεί το «GoalControl» (η παρουσίασή του έγινε χθες, Τετάρτη, το Άαχεν της Γερμανίας):

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα