«Η Τρελή του Σαγιό» με πρωταγωνίστρια την Άννα Παναγιωτοπούλου

Το βαθιά αισιόδοξο έργο του Ζαν Ζιρωντού «Η Τρελή του Σαγιό» ανεβαίνει από την Παρασκευή 4 Απριλίου  στο Εθνικό Θέατρο. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η πολύ καλή ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, την ονειροπόλα και εκκεντρική Ορελί, την διάσημη ηρωίδα του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ζιρωντού που περιφέρεται με τα παράταιρα ρούχα της στην περιοχή του Σαγιό καλείται να ενσαρκώσει στην νέα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Η τρελή του Σαγιό» η Άννα Παναγιωτοπούλου. Ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας αναλαμβάνει να μεταφέρει στη σκηνή το πιο «φωτεινό» του έργο στην πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής του» Ζαν Ζιρωντού, το έργο που έγραψε μέσα στη δίνη του πολέμου και της κατοχής της Γαλλίας από τους Γερμανούς.

Ισορροπώντας ανάμεσα στη φαντασία και τη λογική, το όνειρο και την πραγματικότητα, «Η τρελή του Σαγιό» σατιρίζει την τυραννία που επιβάλει το χρήμα και, με όπλο το καυστικό και σπινθηροβόλο χιούμορ της, γκρεμίζει συθέμελα τον κόσμο της απάτης και του συμφέροντος που μας περιβάλλει. Βλέπει τον κόσμο με τα δικά της μάτια: ευτυχισμένο και όμορφο, μέχρι που κάποιοι αδίστακτοι επενδυτές αποφασίζουν να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού για να πλουτίσουν από το πετρέλαιο. Τότε, η ιδεαλίστρια Ορελί στέκεται απέναντί τους και τους πολεμάει με πάθος. Μαζί με τους φίλους της στήνει στους κερδοσκόπους μια παγίδα που τους οδηγεί στην καταστροφή σημαδεύοντάς τους στην αχίλλειο πτέρνα τους, την απληστία.

Την μετάφραση του έργου έχει κάνει ο  Γιάννης Ιορδανίδης. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει και φιλοτεχνήσει η Αναστασία Αρσένη. Η μουσική είναι του Θοδωρή Οικονόμου. Παίζουν :Άννα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Γιάννης Δεγαΐτης, Κατερίνα Δημάδη, Βασίλης Ευταξόπουλος, Μαρίνα Καλογήρου, Alex Leonn, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρης Μάριζας, Ηλιάνα Μπάλα, Βασίλης Μπισμπίκης, Πάνος Μπόρας, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Αργύρης Παυλίδης, Βασίλης Ρίσβας, Παύλος Σαχπεκίδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Τσούρμπας και Βαγγέλης Χατζηνικολάου.

 

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 , Τηλέφωνο ταμείου:: 210 5288170 – 171. Για συλλόγους: 380343

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα