“Η υγεία σε κώμα και αδιαφορία για τον πολιτισμό”

Η επιθετική διάθεση του Ποταμιού για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με πολύ σκληρές ανακοινώσεις.

Σήμερα την τιμητική τους την είχαν τα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού. Σε ότι αφορά το θέμα της δημόσιας υγείας το Ποτάμι καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση «για τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στο ΕΣΥ», καταθέτοντας επίκαιρη επερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας.

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την ίδια αναποτελεσματική πολιτική των προκατόχων της με κομματικούς διορισμούς στις ΥΠΕ και τα νοσοκομεία.

«Η δημόσια υγεία είναι σε κώμα. Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της για τεκτονικές αλλαγές διαχειρίζεται και δεν επιλύει τα προβλήματα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση, την οποία υπογράφουν 10 βουλευτές του κόμματος.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι «το Ποτάμι έχει ήδη καταθέσει δέσμη προτάσεων για αναδιοργάνωση του ΕΣΥ πάνω στους άξονες, «αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα, μετρήσιμοι στόχοι και διαφάνεια, αξιοκρατική διοίκηση, δημοκρατικός προγραμματισμός υπηρεσιών υγείας» και στη βάση «ενός Υγειονομικού Χάρτη πραγματικών αναγκών, με στροφή στην πρόληψη, ενισχυμένα ΤΕΠ, με απόλυτη μηχανοργάνωση και διασφάλιση των προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης».

Για τον Μπάλτα

Σε ότι αφορά Αριστείδη Μπάλτα, ο υπουργός Πολιτισμού αποτελεί το κόκκινο πανί για την Σεβαστουπόλεως από την εποχή που ηγείτο του υπουργείου Υγείας και είχε προβεί σε μία σειρά από δηλώσεις που ακόμη σχολιάζει σκωπτικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζεται ότι ”η ηττοπάθεια και η αδιαφορία φαίνεται να είναι οι νέοι άξονες της πολιτιστικής μας πολιτικής”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κινήματος: “Δυστυχώς η κυβέρνηση επιδεικνύει απαράδεκτο ερασιτεχνισμό σε άλλο ένα κρίσιμο θέμα: στη διεκδίκηση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα (“Ελγίνεια” κατά τον Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας). Η νομική διεκδίκηση της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα έδωσε την ευκαιρία στην Ελλάδα να προβάλει παγκοσμίως το αίτημά της. Αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μπάλτας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε νομική διεκδίκηση, επειδή θα χάναμε. Όταν κάτι τέτοιο δηλώνεται δημοσίως από την ελληνική πλευρά είναι σαν να παραδέχεται ότι η χώρα δεν έχει δίκιο στη διεκδίκησή της και να αναγνωρίζουμε το βάσιμο των επιχειρημάτων του Βρετανικού Μουσείου.

Μια διεθνούς εμβέλειας διεκδίκηση υποτιμάται με σοκαριστική απερισκεψία και ουσιαστικά εκμηδενίζεται. Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι «Ελγίνεια» όπως περιφρονητικά τα αποκάλεσε ο κ. υπουργός. Είναι του Παρθενώνα, είναι κλοπιμαία και είναι ζήτημα τιμής για την Ελλάδα η διεκδίκηση και ο επαναπατρισμός τους. Η ηττοπάθεια και η αδιαφορία φαίνεται να είναι οι νέοι άξονες της πολιτιστικής μας πολιτικής, που μαζί με την έλλειψη κάθε στρατηγικής και κάθε οράματος, συνιστούν μια καταστροφική υποθήκη για το μέλλον του ελληνικού πολιτισμού”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα