Η ώρα της αλήθειας για τον φόνο της Φαίης Μπλάχα

Φως στις συνθήκες δολοφονίας της πανέμορφης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη, θα κληθούν να ρίξουν το αμέσως επόμενο διάστημα ένορκοι και δικαστές που θα αποτελέσουν, μετά από κλήρωση, τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Το δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί –η δικάσιμος αναμένεται να προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες– για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ στη νεαρή κοπέλα, η οποία έμελλε να χάσει τη μάχη με το θάνατο μετά από 13 μέρες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση.

Με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας στο εδώλιο θα καθίσει ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης που κατηγορείται για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας αλλά και η αδελφή της, Μαρία-Ελένη Μπλάχα. Η τελευταία θα δικαστεί για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδελφή της άτυχης Φαίης με την οποία ο προφυλακισμένος Β. Στεφανάκης διατηρούσε παράλληλα ερωτικό δεσμό!

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο 25χρονος θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ διατάσσεται η εξακολούθηση της προσωρινής του κράτησης για ακόμη 6 μήνες, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου, από τον νόμο, ορίου των 18 μηνών. Ο κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο, οπότε και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της Φαίης προήλθε από ατύχημα. Όπως είχε υποστηρίξει, τότε, είχε χτυπήσει μόνο μία φορά με την παλάμη του στο αριστερό μάτι την άτυχη κοπέλα και εκείνη τραυματίστηκε από την πτώση της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του.

Συγκλονιστικές περιγραφές

Συγκλονιστικά είναι όμως και τα όσα περιγράφονται στο δικαστικό βούλευμα για τα όσα έλαβαν χώρα εκείνο το μοιραίο βράδυ και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο της νεαρής κοπέλας. Αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές: «Τις πρωινές ώρες της 6/4/2013, ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Στεφανάκης επισκέφθηκε στον Γέρακα Αττικής το σπίτι της Φαίης Μπλάχα, με την οποία διατηρούσε δεσμό περίπου τρεις μήνες. Διαπληκτίστηκαν τη χτύπησε με τα χέρια αλλεπάλληλες φορές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, καθώς και σε άλλα σημεία του σώματός της, ρίχνοντάς την αναίσθητη στο έδαφος».

Ακολούθως την έβαλε στο αυτοκίνητό του και μετέβη στο σπίτι ενός φίλου του, ο οποίος στη συνέχεια κατηγορήθηκε για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Εκεί βρισκόταν ένας ακόμη από την παρέα τους. Ο Β. Στεφανάκης εκμυστηρεύτηκε στον συγκατηγορούμενό του ότι είχε χτυπήσει τη Φαίη και ότι αυτή βρισκόταν λιπόθυμη στο αυτοκίνητό του. Μεταβαίνοντας στο αυτοκίνητο, ο δεύτερος κατηγορούμενος διαπίστωσε ότι η παθούσα καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού και έφερε εκτεταμένους μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ ήταν πρησμένο το ένα μάτι της, ο δε Β. Στεφανάκης αναφωνούσε: «Τι έκανα; Τι έκανα;». Εν συνεχεία επιβιβάστηκαν όλοι μαζί στο αυτοκίνητο του τρίτου ατόμου της παρέας και ξεκίνησαν για το νοσοκομείο. Η Φαίη εισήχθη σε κωματώδη κατάσταση στα ιατρεία επειγόντων περιστατικών. Εκεί ο Β. Στεφανάκης επικαλέστηκε για πρώτη φορά το σενάριο του ατυχήματος. Είπε στον συγκατηγορούμενό του ότι τη χτύπησε με τα χέρια, αυτή έπεσε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του και έχασε τις αισθήσεις της.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα μετά την εξιστόρηση, ο ίδιος κάλεσε από το κινητό τηλέφωνο του τρίτου προσώπου την αδελφή της Φαίης, Μαρία-Ελένη Μπλάχα, ζητώντας της να μεταβεί στο νοσοκομείο διότι την είχε ανάγκη και διότι αυτή του είχε υποσχεθεί ότι θα είναι δίπλα του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα