“Η Eldorado Gold εκβιάζει την κυβέρνηση βάζοντας μπροστά τους εργαζόμενους”

Οξύνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Eldorado Gold μετά την ανακοίνωση της καναδικής εταιρείας ότι αναστέλλει την κατασκευή στο ορυχείο των Σκουριών στη Χαλκιδική.

Η Eldorado Gold προσπαθεί να επιρρίψει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για θέματα που δεν υπάρχουν είπε στα Παραπολιτικά 90,1 , ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.

Τόνισε ότι είναι ψέμα τα όσα επικαλείται η εταιρία ότι καθυστερούν οι άδειες ενώ την κατηγόρησε ότι εκβιάζει βάζοντας μπροστά τους εργαζόμενους.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει επενδύσεις ενώ διερωτήθηκε αν θέλει όλες τις επενδύσεις λέγοντας … θα δεχτούμε πυρηνικά απόβλητα.

Είπε ότι η ζημιά που έχει γίνει στην περιοχή είναι μεγάλη λέγοντας ότι το δημόσιο θα απαιτήσει όσα δικαιούται από τη εταιρία.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν είπε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει κανένας άνεργος ενώ στα επανειλημμένα ερωτήματα απάντησε … «δεν τους διώξαμε εμείς».

Ανέφερε πως οι συζητήσεις έχουν σταματήσει ενώ είπε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πάρει πρωτοβουλίες πετώντας την μπάλα στην εταιρία.
Χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ακραίο φιλελεύθερο θατσερικού τύπου… λέγοντας ότι το προφίλ του έχει συνδεθεί με απολύσεις εργαζομένων ενώ είπε πως είναι γνωστές οι θέσεις του για την αγορά και το κράτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα