Θεέ μου, κάτι στόπερ!

Ο Οκτώβρης φεύγει και τα αγωνιστικά συμπεράσματα είναι συγκεκριμένα. Οι μεγάλες ομάδες αγκομαχούν εκτός έδρας και δυσκολεύονται να συνδυάσουν Ελλάδα και Ευρώπη και οι μικρομεσαίες μεγαλώνουν, δημιουργώντας ένα απίθανο σκηνικό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό της δυστοκίας των Ελλήνων επιθετικών, υπάρχει ως αντιστάθμισμα η συνεχιζόμενη παραγωγή καλών κεντρικών οπισθοφυλάκων. Ο Ατρόμητος δεν είναι τυχαία πρώτος στη βαθμολογία, για κάποιο λόγο δεν δέχεται γκολ ούτε με αίτηση. Αλλά και οι δύο Ευρωπαίοι καταφέρνουν αυτά που καταφέρνουν επειδή στο βάθος του ρόστερ τους υπάρχουν κάποια παιδιά με ταλέντο.

Αυτή τη στιγμή οι σπουδαίοι Έλληνες στόπερ παίζουν έξω. Εντός συνόρων, όμως, διακρίνουμε μία τετράδα με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

 

Δημήτρης Χατζηισαΐας, 25 ετών – 1,93

Ατρόμητος (ανήκει στον ΠΑΟΚ)

Σούπερ πρωτάθλημα και από τον Δημήτρη Χατζηισαΐα. Κι αυτός μέλος τα προηγούμενα χρόνια του Πανιωνίου. Τον πήρε πέρσι ο ΠΑΟΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, παίζοντας στον τελικό με την ΑΕΚ. Ικανός στο ψηλό και στο χαμηλό παιχνίδι και στις προωπικές μονομαχίες, όσο γρήγορος χρειάζεται και με καλό χειρισμό της μπάλας, πρόκειται για ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή, ο οποίος δυσκολεύτηκε πέρσι να προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ, αλλά φαίνεται πως αυτό είχε να κάνει με τα προβλήματα συνεννόησης με τους συμπαίκτες του. Φέτος, στον Ατρόμητο, είναι λες και παίζει χρόνια.

 

Σπύρος Ρισβάνης 23 ετών – 1,96.

Ατρόμητος (ανήκει στον Ολυμπιακό)

Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί δεν έγιναν ενέργειες προκειμένου αυτός ο παίκτης να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, ενώ τον ίδιο προβληματισμό εκφράζουν πολλοί σχετικά και με την καλοκαιρινή απόφαση του Μπέσνικ Χάσι να δοθεί δανεικός στον Ατρόμητο.

Πολλοί λένε πως ταιριάζει σε ομάδες που παίζουν μαζική άμυνα και πως στον Ολυμπιακό που αγωνίζεται με την αμυντική του γραμμή ψηλά, δεν θα μπορούσε να έχει την ίδια προσφορά. Αυτό θα το δούμε στο μέλλον. Στον Πανιώνιο για δύο χρόνια ήταν «κέρβερος» και φέτος στον Ατρόμητο απροσπέλαστος. Χάρη σε αυτόν – και τους συμπαίκτες του – η ομάδα του Περιστερίου διατηρεί το μηδέν εδώ και έξι αγωνιστικές στη Super League. Η προσφορά του δεν περιορίζεται στον «αέρα». Με την ΑΕΚ τον είδαμε να κάνει πετυχημένα τάκλιν αυτοθυσίας. Όσον αφορά στην τακτική του προσέγγιση. Διαρκώς βελτιωμένη. Στα 23 του έχει αποκτήσει εμπειρίες και σίγουρα θα χτυπήσει την πόρτα της Εθνικής μας ομάδας.

 

Άνταμ Τζανετόπουλος 22 ετών – 1,93

ΑΕΚ

Έψαχνε αμυντικούς η ΑΕΚ για να πάει να παίξει στο Σαν Σίρο με τη Μίλαν. Ο κόσμος σχεδόν είχε ξεχάσει πως διαθέτει τον Άνταμ Τζανετόπουλο και όταν τον είδε στο αρχικό σχήμα σε παράταξη με τρία στόπερ κάποιοι ανησύχησαν. Ο 22χρονος αμυντικός της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο έψαχνε τα πατήματά του, αλλά στο δεύτερο που άρχισε η πίεση ήταν σωτήριος. Εμφάνιση βγαλμένα μέσα από τα όνειρά του. Ο Τζανετόπουλος έχει ένα μειονέκτημα, υστερεί στα ένας εναντίον ενός, αλλά αυτό δουλεύεται. Έχει όμως και ένα προτέρημα, μπορεί και κουβαλά την μπάλα, αλλά έχει καλή πρώτη πάσα, γεγονός που του επιτρέπει να παίζει και ως αμυντικό χαφ. Αργός, αλλά τακτικά άριστος, παίκτης που μπορεί να εξελιχθεί.

 

Δημήτρης Νικολάου 19 ετών – 1,88

Ολυμπιακός

Πήρε το βάπτισμα του πυρός στα ματς με τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Έτοιμος ποδοσφαιριστής κι αυτός και αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Στη Βαρκελώνη σίγουρα δεινοπάθησε, αλλά θα ήταν παράλογο να βγάλει άβρεχτος το ματς και το γκολ στο τέλος του έδωσε αυτοπεποίθηση και θα το έχει για πάντα στο θυμικό του.

Κλασικό στόπερ που ακόμη δεν τον έχουμε δει να κατεβάζει την μπάλα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Άλλωστε, ο Νικολάου είναι ο μικρότερος της λίστας κι έχει μπροστά του μέλλον.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα