Ιβάνα Τζόρτζεβιτς: «Αγαπήστε το σώμα σας»

«Στον άνθρωπο όλα πρέπει να είναι ωραία: και το πρόσωπο, και το ντύσιμο, και η ψυχή και οι σκέψεις», έλεγε ο Άντον Τσέχωφ. Και η φράση του βρήκε ευήκοα ώτα στην Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, την πανέμορφη και πετυχημένη διατροφολόγο που έκανε σκοπό της ζωής της να βοηθήσει τους συνανθρώπους της να μετουσιωθούν τα λόγια του σπουδαίου συγγραφέα. Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου» (εκδ. Μιχάλη Σιδέρη), πλησιάσαμε την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, για να «κλέψουμε» λίγες από τις γνώσεις της. Μα εκείνη, ένα μπουκέτο καλοσύνης και γλυκύτητας, μας πρόσφερε πολλά περισσότερα.

Ιχνηλατώντας… με την Καίτη Νικολοπούλου 

1Κυρία Τζόρτζεβιτς, πώς ξεκίνησε τούτο το ταξίδι στον χώρο της ομορφιάς και της υγείας;

«Η αγάπη μου έχει ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία, διότι και η οικογένειά μου ασχολιόταν με την υγεία και την ομορφιά. Η μαμά μου ήταν ηθοποιός και ο μπαμπάς μου σκηνοθέτης, άρα είχαν άμεση σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο».

Θεωρείτε την παχυσαρκία ως ασθένεια;

«Είναι η ασθένεια του 21ου αιώνα».

Τι συμβουλεύετε εκείνους που θέλουν ν’ αδυνατίσουν;

«Η δίαιτα που ακολουθεί κάθε άτομο θα πρέπει να είναι προσωπική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για να ξεκινήσουμε μία δίαιτα θα πρέπει να είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι να την ακολουθήσουμε. Ένα πρόγραμμα διατροφής δεν θα πρέπει να διαρκεί πάνω από 90 ημέρες, ώστε μην είναι κουραστικό και να έχει επιτυχία».

2

Υπάρχει τρόπος να χάσει κάποιος βάρος χωρίς να το ξαναπάρει;

«Ειλικρινά δεν υπάρχει. Είμαι γιατρός, δεν είμαι μάγος. Πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να τηρούνται οι βασικοί κανόνες διατροφής. Εγώ προτείνω στους πελάτες μου να ακολουθούν δύο αποτοξινώσεις την εβδομάδα, μία πριν και μία μετά το Σαββατοκύριακο. Στο βιβλίο μου περιέχονται 15 παραδείγματα αποτοξινώσεων, που είναι τοποθετημένα σε μία ειδική σελίδα που μπορείτε να την κόβετε και να την τοποθετείτε στο ψυγείο σας ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο σας εξυπηρετεί».

Γιατί, παρ’ όλη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο παχύσαρκοι;

«Διότι οι περισσότεροι στρέφονται σε χαμηλού κόστους τροφές, όπως ρύζι, μακαρόνια και ψωμί, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την κατανάλωση ψαριού και κρέατος, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και να αυξάνουν το βάρος τους. Επίσης η άσχημη ψυχολογική κατάσταση που επικρατεί είναι ένας βασικός παράγοντας για αύξηση της βουλιμίας και της παχυσαρκίας».

3

Πόσο δύσκολο είναι ν’ αγαπήσουμε τον εαυτό μας;

«Είναι απαιτητική δουλειά, γιατί πρέπει να δουλέψουμε αρκετά τις δύσκολες πλευρές μας, να τις αναγνωρίσουμε και στη συνέχεια να τις αποδεχτούμε. Για παράδειγμα, όπως αναφέρω και στο βιβλίο μου, αν είστε παχουλή, αντί να αποφεύγετε τον καθρέφτη, αγαπήστε το σώμα σας και βοηθήστε το να γίνει ακόμα πιο όμορφο».

Πέρα από το αδυνάτισμα, ασχολείσθε και με την αντιγήρανση;

«Βεβαίως! Διότι συνδέεται άμεσα με την απώλεια βάρους, που χρειαζόταν στήριξη από μη χειρουργικές μεθόδους, τις οποίες περιγράφω στο βιβλίο μου, και ανήκουν στις πιο δημοφιλείς μεθόδους, επειδή είναι λιγότερο επιθετικές και δίνουν άριστα αποτελέσματα».

4

Τι αφορά η πατενταρισμένη μέθοδός σας «Ivoxin»;

«Είμαι από τους πρώτους διατροφολόγους στην Ελλάδα που έφερε το τεστ δυσανεξίας τροφίμων και έχω τη δική μου μέθοδο αδυνατίσματος και υγείας. Το ΙVΟΧΙΝ είναι εύκολο και αποτελεσματικό γιατί μέσα σε 10-30 μέρες πετυχαίνουμε αυτά που θέλουμε. Πώς; Δεν μετράμε θερμίδες, δεν ζυγίζουμε τροφές, δεν χρειάζεται να υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές, το μενού είναι απλό και κάνει για όλη την οικογένεια, μπορούν να το ακολουθούν όλοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους όπου και αν βρίσκονται».

Πώς αποφασίσατε να εκδώσετε σε βιβλίο τις γνώσεις σας;

«Προήλθε από τις καθημερινές ερωτήσεις του κόσμου και την πολυετή εμπειρία μου στον χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Καθημερινά διαπιστώνω ότι ο κόσμος παραπληροφορείται από την τηλεόραση και το διαδίκτυο και θέλησα με τον δικό μου τρόπο να δώσω απλές και σωστές απαντήσεις σε όλα αυτά».

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού στην παρουσίαση του βιβλίου σας στη Στυλίδα;

«Μεγάλη! Δέχτηκα την πρόσκληση του δημάρχου κ. Απ. Γκλέτσου, και ομολογώ πως έμεινα ενθουσιασμένη από την ανταπόκριση του κόσμου».

Η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς μαζί με τον δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, κατά την εκεί παρουσίαση του βιβλίου της
Η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς μαζί με τον δήμαρχο Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, κατά την εκεί παρουσίαση του βιβλίου της

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους συνανθρώπους μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης;

«Προσπαθώ να προσαρμοστώ και εγώ στην κατάσταση που επικρατεί, με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές που διατηρώ στο γραφείο μου, καθώς και με το χαμηλό κόστος του βιβλίου μου, το οποίο περιέχει και dvd, όπου υπάρχουν πίνακες με συνδυασμούς τροφών που είναι στην ουσία και όλο το κομμάτι της διατροφής. Με το βιβλίο μου, μου δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρω τις γνώσεις που απέκτησα μετά από τα πολλαπλά συνέδρια που έχω παρακολουθήσει παγκόσμια, καθώς και μετά από εκπαιδεύσεις που έχω δεχτεί από διάσημους επιστήμονες».

Screenshot_4(30)

Η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς (MD) σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και απέκτησε το πτυχίο της το 2000. Ακολούθησε την ειδικότητα Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφολογίας δίπλα στην Dr.J.Jorga, ενώ στη συνέχεια τελείωσε το αγροτικό υπαίθρου στο Βελιγράδι. Έχει συνεργαστεί με διάφορα νοσοκομεία, κλινικές και γνωστές αλυσίδες γυμναστηρίων. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευσή της στην Ολιστική Διατροφολογία και Διατροφή.

Από το 2005 διατηρεί δικά της κέντρα Αισθητικής με την επωνυμία “Healthy diet & beauty, με εκπαιδευμένους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους και Ιατρούς, στην Αθήνα και στη Χαλκίδα Ευβοίας, ενώ δέχεται ραντεβού και στο Βελιγράδι.

Η εμπειρία της και η φιλοσοφία της γύρω από το αδυνάτισμα, την υγεία και την ομορφιά, έχουν προσελκύσει και πολλούς διάσημους ανθρώπους που μέχρι και σήμερα την επισκέπτονται στα κέντρα της. Είναι από τους πρώτους διατροφολόγους στην Ελλάδα που έφερε το Τεστ Ελέγχου Μεταβολισμού Τροφίμων το οποίο και έγινε η πλέον επαναστατική μέθοδος στο αδυνάτισμα detox- day, ivoxyn!

Μαθήτευσε δίπλα στον γκουρού της Μεσοθεραπείας για μη χειρουργικές θαερεπείες και μη χειρουργικά πρωτοπόρα μηχανήματα για πρόσωπο και σώμα. Συνεχίζει ακόμη και σήμερα να εμπλουτίζει τις γνώσεις της σε γνωστά κέντρα Αισθητικής Ιατρικής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως στη Γαλλία, στο Μόντε Κάρλο και στη Σερβία.

Από την αρχή της καριέρας της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στη Διατροφολογία και στην Αισθητική Ιατρική στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά ομορφιάς, εφημερίδες αλλά και στο διαδίκτυο.

Η γνώση, η εμπειρία, η διακριτικότητα και η τελειομανία είναι το κλειδί για την επιτυχία της!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα