Ιταλία: 41 συλλήψεις μαφιόζων και κατασχέσεις 2 δισ. ευρώ περιουσίας

Καίριο ήταν πλήγμα της ιταλικής αστυνομίας στη μάχη κατά της μαφίας αφού οι αρχές της γειτονικής χώρας προσώρησαν σε 41 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονταν στις εγκληματικές οργανώσεις ενώ  κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερων των δύο δισ. ευρώ.

Η αστυνομία πιστεύει ότι έξι από τις εταιρίες που εμπλέκονται στη μαφία, έχουν έδρα στη Μάλτα και βασικό τους αντικείμενο είναι το «ξέπλυμα χρήματος».

Από την έρευνα έχει προκύψει ότι τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στη χώρα, οι ομάδες της μαφίας έχουν καταφέρει να αναπτύξουν μεγάλη επιρροή στην οικονομία του ιταλικού Νότου, ενώ οργανώσεις όπως η Ndrangheta από τον νότιο τομέα της Καλαβρίας, η Καμόρα και η Κόζα Νόστρα της Σικελίας, έχουν πετύχει την εξάπλωσή τους και στον πλούσιο βορρά.

Στην τεράστια επιχείρηση της Τετάρτης, οι στόχοι ήταν 1.500 σημεία παράνομου στοιχηματισμού, 82 sites τζόγου, με 45 ιταλικές εταιρίες και 11 ξένες φίρμες. Εκτός των εταιριών στη Μάλτα, εντοπίστηκαν δύο στην Ισπανία, δύο στη Ρουμανία και μία στην Αυστρία.

Η μαφία της Καλαβρίας έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο διακινητή ναρκωτικών στην Ιταλία και σε έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, προωθώντας κοκαΐνη από τη Νότια Αμερική και ειδικότερα από τα μεγάλα καρτέλ του Μεξικού και της Κολομβίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα