Και νέο «στημένο» ματς στην Ισπανία;

Νέα έρευνα για στημένο ματς διεξάγεται στην Ισπανία μετά από την ανοιχτή υπόθεση του 2011 για τον αγώνα ανάμεσα στη Λεβάντε με τη Σαραγόσα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το ματς που πραγματοποιήθηκε στις 11/5/2014 ανάμεσα στην Οσασούνα και την Εσπανιόλ. Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να παραμείνουν στην κατηγορία, αλλά και η ισοπαλία θεωρούνταν ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι τελικά έληξε ισόπαλο 1-1. Τελικά η Οσασούνα θα υποβιβαστεί, παρά τη νίκη της στον τελευταίο αγώνα της σεζόν κόντρα στη Μπέτις.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται σήμερα, έχει ήδη αρχίσει έρευνα με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην πρόεδρο της Οσασούνα, Μιγκέλ Αρτσάνκο, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εξαγοράς του συγκεκριμένου αγώνα. Γίνεται αναφορά για ποσό που φτάνει το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, το οποίο φαίνεται να λείπει από τα ταμεία του συλλόγου με άγνωστο… παραλήπτη, ενώ υπάρχουν και κινήσεις σε λογαριασμούς της ομάδας, οι οποίες ερευνώνται από την ίδια την ισπανική λίγκα, αλλά και την ειδική αρχή εναντίον της διαφθοράς. Ο σημερινός πρόεδρος της Οσασούνα, Λουίς Σαμπάλθα, δήλωσε άγνοια για τα γεγονότα αυτά και τόνισε πως θα βοηθήσει τις έρευνες με όποιο τρόπο του ζητηθεί. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Marca» τονίζει πως το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ εκτιμάται πως δόθηκε από τον Αρτσάνκο σε παράγοντες ή και ποδοσφαιριστές της Εσπανιόλ, ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση. Σε περίπτωση που αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε και οι δύο ομάδες θα υποβιβαστούν μία κατηγορία.

Στα αξιοσημείωτα της είδησης που ταράζει πάλι το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι το γεγονός πως προπονητής της Εσπανιόλ την περσινή περίοδο ήταν ο Χαβιέρ Αγκίρε, ο οποίος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για το… στήσιμο του αγώνα Λεβάντε – Σαραγόσα, την περίοδο 2010-2011, γεγονός που του στέρησε πριν από μερικές ημέρες και τη δουλειά του στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα