Και τώρα μπορούμε να πάμε να προκριθούμε!

Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε ποια Εθνική ομάδα θα πρέπει να κοντράρουμε σε διπλά μπαράζ για να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ελβετία, Ιταλία, Δανία και Κροατία οι πιθανοί αντίπαλοι.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μακριά και αγαπημένοι! Φαντάζει ευκολότερος αντίπαλος από την Ιταλία, αλλά δεν είναι. Η Εθνική ομάδα της Ελβετίας είναι… προγραμματισμένη. Δουλεύει σαν ρολόι ακριβείας και τέτοιες ομάδες δε μας βολεύουν. Είναι ψυχρό συγκρότημα, δεν πτοείται από τίποτα και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι έκανε εννέα νίκες και μόνο μία ήττα από την Πορτογαλία σε ματς που δικαιούταν κάτι καλύτερο.

Τζουρού, Τσάκα, Λιχτστάινερ, Σεφέροβιτς, Τζεμαϊλί, Μεχμέντι, Εμπολό, Σακίρι, Ροντρίγκεζ  μερικοί μόνο από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της. Η Ελβετία δεν έχει το όνομα και αυτό θα… μπερδέψει την Εθνική ομάδα και δεν είναι καλό, καθώς πρέπει να αισθανόμαστε αουτσάιντερ.

ΙΤΑΛΙΑ: Το μεγαθήριο που δεν είναι πια και τόσο… μεγαθήριο. Μία ομάδα που δεν είναι συνηθισμένη σε μπαράζ και που θα κοντράρουμε στα ίσια, αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Πραγματικά έχει καλούς παίκτες, αλλά όχι τους κορυφαίους όπως τα παλαιότερα χρόνια. Στα δύο τελευταία Μουντιάλ και στο πρόσφατο Euro δεν ήταν η παλιά καλή Ιταλία που ξέραμε.

Έβαλε εννέα γκολ με το Λιχτενστάιν σε δύο ματς, αλλά στα υπόλοιπα «έφυσε αίμα» για να νικήσει ομάδες όπως τα Σκόπια, η Αλβανία και το Ισραήλ. Στηρίχθηκε πάνω στην ευστοχία του Τσίρο Ιμόμπιλε, αλλά η Εθνική μας ομάδα δεν έχει να φοβάται κανέναν αντίπαλο που στηρίζεται στο σέντερ φορ του, καθώς διαθέτουμε Σωκράτη και Μανωλά. Πεσμένος ο Καντρέβα μετά από τρία εκπληκτικά χρόνια στη Λάτσιο, παικταράς ο Ινσίνιε, αλλά δεν αποδίδει το ίδιο καλά στην Εθνική του ομάδα, σε σχέση με τη Νάπολι.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ομάδα με τριάδα που σκοτώνει: Ράκιτιτς, Μόντριτζ, Μάντζουκιτς. Και Μίλαν Μπαντέλι αμυντικό χαφ για να καλύπτει τα κενά. Στη μέρα τους είναι ασταμάτητοι μπορούν να σε σκοτώσουν. Ωστόσο, δεν υπάρχει το βάθος στη συγκεκριμένη Εθνική ομάδα.

Προτιμάμε Κροατία σε σχέση με Ελβετία, διότι στην Εθνική ταιριάζουν περισσότερο ομάδες με τρεις παικταράδες, παρά σύνολα που στηρίζονται στην ομαδικότητα και στο υψηλό ποδοσφαιρικό IQ. Πρέπει να παραδεχθούμε, ωστόσο, πως τερμάτισε δεύτερη στον πιο αμφίρροπο όμιλο, που θεωρητικά είχαν τύχη πέντε από τις έξι ομάδες. Μετά την ήττα από την Τουρκία και την ισοπαλία με τη Φινλανδία έδειξε χαρακτήρα νικώντας 0-2 την Ουκρανία!

ΔΑΝΙΑ: Με διαφορά ο καλύτερος αντίπαλος που μπορεί να προκύψει για την Εθνική μας ομάδα. Σίγουρα το 4-0 επί της Πολωνίας προκάλεσε αίσθηση, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο οι Δανοί έπαιξαν πραγματικά καλά. Παραλίγο να την πατήσουν και να χάσουν τη δεύτερη θέση από το Μαυροβούνιο, αλλά τελικά μέτρησε η εμπειρία τους. Κρίστιαν Έρικσεν, Κβιστ, Κάιερ, Μπέντνερ και Πόουλσεν παίκτες που ξεχωρίζουν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα