“Καμπανάκι” Λυκούδη για τις εκλογές του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Ισχυρές διαδικαστικές ενστάσεις για τον σχηματισμό της κεντροαριστεράς εκφράζει ο Σπύρος Λυκούδης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ελπίζω να μην υπάρξει εμπλοκή στην Κεντροαριστερά. Αν υπάρξει, η ευθύνη θα αναζητηθεί βεβαίως σε αυτούς που ενεπλάκησαν αρχηγικά σε αυτή την υπόθεση, όχι σε όλο τον άλλο κόσμο».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «έχω εκφράσει και εξακολουθώ να εκφράζω πολλές ενστάσεις γύρω από τη διαδικασία που ακολουθούμε. Την διαδικασία δηλαδή «πάμε να βγάλουμε έναν αρχηγό» ενώ δεν έχουμε διαμορφώσει τον φορέα στον οποίο θα ηγηθεί αυτός. Αυτή ήταν η βασική μου ένσταση και έχω την εντύπωση ότι και τώρα όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται και οι πιθανότητες ενδεχόμενων αδιεξόδων για το πώς θα εκλεγεί ο αρχηγός κλπ, έχουν σχέση κυρίως με αυτό. Στο ότι ξεκινάμε να βγάλουμε έναν αρχηγό χωρίς να έχουμε διαμορφώσει σε βασικές γραμμές τον χώρο με ακριβείς συνεννοήσεις. Αυτή ήταν η ένστασή μου».
Πάντως, ο ίδιος δήλωσε πως «ελπίζω να μην δημιουργηθεί εμπλοκή γιατί θα είμαστε ως χώρος πίσω από τις απαιτήσεις των καιρών και των πολιτών που έχουν ενδιαφέρον και ελπίδα για αυτόν τον χώρο. Πιστεύω ότι αν υπάρξει ολιγωρία και δεν υπάρξει μια πολιτική συστράτευση με σοβαρότητα, αφήνοντας στην άκρη τις επιμέρους διαφωνίες, η ευθύνη θα είναι κατεξοχήν και εξ’ ολοκλήρου σε αυτούς που ενεπλάκησαν αρχηγικά σε αυτήν την ιστορία. Όχι σε όλον τον άλλο κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα