Κεγκέρογλου: «Στο 40% η ανασφάλιστη εργασία»

Το ποσοστό ρεκόρ του 40% προσέγγισε η αδήλωτη εργασία το πρώτο εξάμηνο του 2013, όπως ανέφερε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις, οι οποίες ελέγχθησαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απασχολούσαν υπαλλήλους χωρίς να τους έχουν ασφαλίσει, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Το αντίστοιχο ποσοστό πριν από δύο χρόνια ανερχόταν στο 25%.

Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι τα αρμόδια κλιμάκια θα επιβάλουν «λουκέτο» σε όποια επιχείρηση διαπιστώσουν πως απασχολεί παράνομους μετανάστες. Ήδη, 52 επιχειρήσεις έχουν κλείσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επειδή σε αυτές εργάζονταν αλλοδαποί χωρίς νόμιμα έγγραφα. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι υπάρχει 27% ανεργία στη χώρα μας και οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να καταφεύγουν σε λύσεις που θα τους επισύρουν την ποινή του κλεισίματος.

Όσο για τις ποινές που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας για την αδήλωτη εργασία, ο υφυπουργός δήλωσε: «Ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το πρόστιμο για κάθε ανασφάλιστο. Το σύστημα προβλέπει άμεση επιβολή προστίμου και δεν αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής του, παρά την προσφυγή του επιχειρηματία. Αν καταβληθεί εντός δέκα ημερών θα υπάρξει μείωση της τάξης του 30%».

Τέλος, σημείωσε  ότι το ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας) θα στελεχωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό για να αυξηθεί η κινητικότητα, κάνοντας λόγο για 830 νέους υπαλλήλους που θα περάσουν από εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα