Κερδισμένοι όλοι… (που έφυγε η Ζωή)

ΑΠ’ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΙ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΛΙΓΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ…

Από το απόγευμα της Κυριακής ως και την ώρα που οριστικοποιήθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, ήταν λογικό να ξεκινήσει και η συνήθης συμπλήρωση της… λίστας με τους νικητές και τους χαμένους της κάλπης.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την (προσωπική εν πολλοίς) επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του, για την προσπάθεια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κρατήσει τις «γαλάζιες» δυνάμεις ή την παταγώδη αποτυχία να πιάσουν τους στόχους τους το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη (ζητούσε 10%) και η ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη (εμφανιζόταν σίγουρος για την είσοδο στη Βουλή και μάλιστα με όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό).

Υπάρχει, ωστόσο, ένα σημείο στο οποίο όλοι όσοι συνθέτουν την καινούργια βουλή μπορούν να νιώθουν κερδισμένοι: δεν θα έχουν πλέον συνάδελφο την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Είναι τέτοιο το δείγμα της κοινοβουλευτικής γραφής που άφησε πίσω της η 7μηνη θητεία της μη εκλεγείσας προέδρου της Βουλής, που μεταξύ αστείου και σοβαρού πολλοί βουλευτές ένοιωσαν ανακουφισμένοι που δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να ανεχτούν τη φασίζουσα συμπεριφορά που είχε η κα Ζωή.

Η παραπάνω εκτίμηση δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές απόψεις της κας Κωνσταντοπούλου, με τις οποίες μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί.

Η εκτίμηση αφορά τη συνολική συμπεριφορά και παρουσία της κυρίας προέδρου που όλη την προηγούμενη περίοδο επέλεγε τυπολατρικά να δίνει βάρος στο γράμμα και όχι στο πνεύμα του κανονισμού. Που θεωρούσε πρέπουσα την αλαζονική επίδειξη γνώσεων. Που δεν άντεχε να μην σχολιάζει κάθε λέξη των πολιτικών της αντιπάλων.

Ακόμη και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις της, η κα Ζωή προτιμούσε να τις μετατρέπει σε on air καυγάδες με δημοσιογράφους επειδή κατά την άποψή της υπηρετούν το «μιντιακό σύστημα της νέο-διαπλοκής».

Με αυτά και μα αυτά είναι προφανές ότι η κα Ζωή δεν θα λείψει σε κανέναν συνάδελφό της. Αν μάλιστα κρίνουμε από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν θα λείψει ούτε από τους ψηφοφόρους, μιας και οι πολίτες αποφάσισαν να μην την ξαναστείλουν στο κοινοβούλιο αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη Λαϊκή Ενότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα