Αβρότητες Πιερρακάκη-Κωνσταντοπούλου: «Είστε νηφάλια πολιτική παρουσία» – «Η στάση σας τιμά τη Βουλή»

Χαρακτήρισε «συγκινητική» την αναφορά του υπ. Παιδείας «ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν χαρά στην εργασία τους, συνδέοντάς την με τα δικαιώματα του εργαζομένου»

Θετική, και με προσωπικά κολακευτικά σχόλια προς τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, εμφανίστηκε στη Βουλή η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τοποθετήθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την «ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης».

«Εμείς, στην Πλεύση Ελευθερίας, εκτιμώντας το τεκμήριο της θέλησης του υπουργού για βελτιώσεις, με όλες τις παρατηρήσεις μας, δεν θα τσιγκουνευτούμε να πούμε ότι είναι μια νομοθετική πρωτοβουλία θετική, που δεν μπορεί να αποτελεί παρά μόνο την αρχή. Και κρατώ τη δέσμευση της υφυπουργού Παιδείας, Ιωάννας Λυτρίβη, ότι θα γίνει εμπεριστατωμένος διάλογος στη διαδικασία της εξειδίκευσης ορισμένων θεμάτων και θα βελτιωθούν περισσότερο οι προβλέψεις του νομοσχεδίου» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Είναι μια θετική νομοθετική πρωτοβουλία γιατί αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα, ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασφαλίσει στους πολίτες δημόσια δωρεάν Παιδεία και εργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, έδωσε προσωπικά εύσημα στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «μια νηφάλια πολιτική παρουσία, που έσπασε τα πολιτικά στερεότυπα, υιοθετώντας βουλευτικές τροπολογίες, μια κίνηση που γίνεται σπάνια, ενώ θα έπρεπε να κάνει συχνότερα», είπε.

Ακόμα, χαρακτήρισε «συγκινητική» την αναφορά του κ. Πιερρακάκη «ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν χαρά στην εργασία τους, συνδέοντάς την με τα δικαιώματα του εργαζομένου».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε επίσης «για μια ακόμα θετική παράμετρο του νομοσχεδίου, που είναι η έντονη διάθεση ενίσχυσης των δυνατοτήτων της επαγγελματικής κατάρτισης στην περιφέρεια». Επιπλέον, θετική χαρακτήρισε και «την ανταπόκρισή του για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών, αναγνωρίζοντας την καλλιτεχνική εκπαίδευσή τους», προτείνοντας παράλληλα «τη συγκρότηση κωδικού Κ.Ε. Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης».

«Θα περιμένουμε τις επόμενες πρωτοβουλίες σας για να λυθεί το πρόβλημα των καλλιτεχνών», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να βρούμε κοινό πεδίο για την αναβάθμιση της Παιδείας και να υπογραμμίσουμε κάθε θετικό που γίνεται. Για την Πλεύση Ελευθερίας, δεν είναι η ουσία αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, αλλά αν με το ποτήρι μπορούμε να ξεδιψάσουμε», επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Με ιδιαίτερα θερμή αναφορά για τη στάση της ανταπέδωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης τα κολακευτικά σχόλια που εισέπραξε από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόσο για το νομοσχέδιό του σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση όσο και για το πρόσωπό του.

«Η στάση σας τιμά το Κοινοβούλιο. Όχι μόνο γιατί απαιτεί πολιτικό θάρρος, κυρίως επειδή νομίζω ότι μεταβολίζει ακριβώς το αίσθημα των καιρών. Αυτό το οποίο ζητάει ο κόσμος από όλους εμάς είναι να λέμε πραγματικά αυτό που πιστεύουμε, να συμφωνούμε εκεί που πρέπει να συμφωνούμε, να διαφωνούμε εκεί που πρέπει να διαφωνούμε, αν χρειάζεται να συγκρουστούμε, αλλά στα καλά, όπως το είπατε και εσείς, στο ποτήρι το νερό, να το πιούμε για να πάμε παρακάτω. Αυτό απαιτείται από τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης, προσθέτοντας:

«Βέβαια, αυτή η εποικοδομητική στάση, οφείλω να πω, επειδή το ταγκό θέλει δύο, βαραίνει πρωτίστως εμάς ως κυβέρνηση, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να μπορούμε να υιοθετούμε, να παραδεχόμαστε, να αναγνωρίζουμε και να προχωράμε. Και εκεί που υπάρχει πεδίο συμφωνίας και ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει πεδίο συμφωνίας, αντλώντας όσο πιο καλές ιδέες μπορούμε. Διότι η καταγραφή σας, κυρία Κωνσταντοπούλου, ισχύει απολύτως. Η ιστορία της Μεταπολίτευσης στο υπουργείο Παιδείας είναι μια ιστορία διαρκών αλλαγών όχι μόνο σε κυβερνητικές αλλαγές, αλλά ακόμα και σε ανασχηματισμούς. Αυτό θα πρέπει να το περιορίσουμε όσο μπορούμε, και ο μόνος μηχανισμός να το περιορίσουμε είναι να σφυρηλατήσουμε μικρές ή μεγαλύτερες συναινέσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ο χώρος το έχει ανάγκη, τα προβλήματα είναι μεγάλα, στην καταγραφή τους ντε φάκτο θα συμφωνήσουμε, θα έχουμε άλλες λύσεις ενδεχομένως, αλλά τα προβλήματα θα είναι εκεί».

«Αυτό λοιπόν απαιτεί ένα πλήρες εποικοδομητικό πνεύμα. Και η στάση η δική σας αντανακλά την ευθύνη τη δική μας, να υιοθετήσουμε και πολλές από τις ιδέες και να συνεχίσουμε τον διάλογο», κατέληξε ο κ. Πιερρακάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα