Κλαούντιο Ρανιέρι, κούρασε το αστείο!

 

Τι κι αν δεν σκόραρε ο Τζέιμι Βάρντι μετά από ένδεκα σερί παιχνίδια. Ο Καλούντιο Ρανιέρι είχε κρυφό άσο στο μανίκι. Τον εκπληκτικό Αλγερινό Ριάντ Μαχρέζ που με τρία δικά του γκολ η Λέστερ συνέχισε την τρελή της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Αγγλίας.

Το 0-3 επί της Σουόνσι με το χατ-τρικ του 24χρονου μέσου, του δεύτερου σκόρερ της φετινής εκπληκτικής Λέστερ με δέκα γκολ (ο Βάρντι έχει 14) είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ομάδα του Ιταλού προπονητή δεν αστειεύεται, την ώρα που η Σίτι, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ κάνουν συχνές γκέλες. Και αν μετά την τετράδα των αγώνων που ακολουθεί (με Τσέλσι, Έβερτον, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι )η Λέστερ βγει αλώβητη και μείνει ψηλά στην κορυφή, τότε όλα γίνονται, παρά το ότι έχουμε χρόνια να δούμε στην Αγγλία μία ομάδα να κάνει την έκπληξη και να παίρνει το πρωτάθλημα (από την Μπλάκμπερν το 1995). Στη Γερμανία αυτά συμβαίνουν που και που, ενώ προ ετών έκανε το θαύμα στη Γαλλία και η Μονπελιέ. Στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία, όμως, έχουμε ξεχάσει τι θα πει να κατακτά το πρωτάθλημα μία ομάδα εκτός… πλάνου.

Η Λέστσερ δεν είναι πρώτη μετά από 15 αγώνες επειδή «κλέβει» νίκες με 1-0. Πέραν της βαθμολογικής συγκομιδής, έχει και την καλύτερη επίθεση με 32 τέρματα. Τα 24 τα έχουν πετύχει δύο παίκτες, βέβαια, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Όπως και να έχει, η πορεία της Λέστερ είναι ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι, το οποίο παρακολουθούν με μεγάλη ικανοποίηση οι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου ανεξάρτητα ομάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα