Κλείδωσαν για 25 Οκτώβρη οι πρόωρες κάλπες

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ…

Το πολιτικό σενάριο που κυκλοφορούσε εσχάτως και ήθελε τις πρόωρες εθνικές κάλπες να στήνονται στις 25 Οκτωβρίου ξέφυγε πλέον από το επίπεδο της φήμης και έγινε βεβαιότητα! Σύμφωνα με τελευταίες και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του iapopsi.gr ο κύβος ερρίφθη από τον πρωθυπουργό και η ημερομηνία που κλείδωσε είναι η τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη!

Η αλήθεια είναι ότι σκέψη στριφογύριζε εδώ και κάποιο διάστημα στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο οι τελευταίες –κυρίως εσωκομματικές– εξελίξεις ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της πρωθυπουργικής ανοχής. Ειδικά τα καθημερινά τροχιοδεικτικά πυρά δια χειλέων Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ο ίδιος και οι συν αυτώ βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία με τους δανειστές που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή (ακόμη και αν αυτή πάρει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης) υποχρεώνουν τρόπον τινά των πρωθυπουργό να κάνει μία πολιτική κίνηση που αν και δεν ήταν στις πρώτες πολιτικές επιλογές του καθίσταται μονόδρομος.

Είναι προφανές ότι με 30-40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζουν δια του… σουρεαλισμού την κυβέρνηση και τη βασική θεσμική επιλογή του πρωθυπουργού, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, να βρίσκει μόνο την ψήφο της κάθε φορά που συγκαλείται η Διάσκεψη των Προέδρων, το κυβερνητικό μοιάζει με αραμπά παρά με υπερταχεία που απαιτεί η κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση η προσφυγή εκ νέου στη λαϊκή ετυμηγορία είναι ρίσκο το ύψος του οποίου και κυρίως το αν άξιζε ο κόπος να παρθεί μένει να αποδειχτεί στην πράξη. Όπου πράξη δεν η… Ρόδος των δημοσκοπήσεων (στις οποίες προηγείται εμφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ) αλλά το «πήδημα» της κάλπης. Μιας κάλπης με την οποία ουδείς μπορεί να υπογράψει… συμβόλαιο εκλογικής νίκης, πολύ δε περισσότερο «συμβόλαιο αυτοδυναμίας» όπως ιδανικά θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας ώστε να έχει λυμένα τα χέρια του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα