“Κρυφτούλι” με τις ομιλίες

Τις προηγούμενες ημέρες γράφτηκαν πολλά για το εάν ο Μεϊμαράκης παραστεί στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ στην Μαδρίτη. Τελικά συνέβη το αντίθετο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρέστη στην ομιλία Σαμαρά, όμως ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να ακούσει τον Μεϊμαράκη στην ομιλία του στο Συνέδριο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρέστη στην ομιλία του Σαμαρά, όχι όμως του αντίπαλου του για την ηγεσία της Ν.Δ. Ο Γεωργιάδης πριν αποχωρήσει με αιχμές κατά του Μεϊμαράκη από την Μαδρίτη άκουσε τον πρόεδρο του, όχι όμως τον Σαμαρά, τον οποίο επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο και τα είπαν επί μία ώρα. Ο τελευταίος των υποψηφίων, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω ασθένειας δεν ταξίδευσε στην Μαδρίτη.

Η ομιλία

Το μεταναστευτικό έθιξε μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οι τεράστιες ροές προσφύγων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης. «Το κύριο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να τονίσουμε ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες αλλά και αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κυρίως το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα κράτος και πως ειδικά η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν διαθέτουν τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος. «Καθίσταται αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής», πρόσθεσε και σημείωσε πως «ως Ένωση αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και δεν ενεργήσαμε με τρόπο έγκαιρο και προληπτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας, για συνοχή στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών και αποφασιστικότητα για την επίλυση του προβλήματος. Για το ΕΛΚ είπε ότι θα παραμείνει κυρίαρχο, γιατί δίνει λύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη και έχει τη βούληση και τις απαντήσεις για να οδηγήσει την Ευρώπη στο μέλλον. «Το ΕΛΚ μπορεί να μεταρρυθμίσει την Ευρώπη, να ενώσει τους ευρωπαίους, να κερδίσει το μέλλον», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ – ενώ εκτίμησε ότι το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές και ο Μαριάνο Ραχόι θα παραμείνει πρωθυπουργός.

 

Σαμαράς-Βέμπερ

 

Συνάντηση μίας ώρας είχε στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη με έμφαση στο μεταναστευτικό αλλά και σε κρίσιμα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Νωρίτερα, τον κ. Σαμαρά επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο του ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μία πολύ καλή συζήτηση εφ όλης της ύλης.

 

Παρέμβαση Καραμανλή

Για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. μίλησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσσόπουλος. Είπε πως δεν έχει προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο λέγοντας ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι λάθος, ενώ τόνισε πως δεν φοβάται διάσπαση της ΝΔ λέγοντας πως εάν υπάρξουν τέτοια δείγματα ο Κώστας Καραμανλής και άλλα στελέχη θα παρέμβουν ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα