Μάχη σε διπλό ταμπλό

Σε διπλό ταμπλό θα παίξει από εδώ και πέρα το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Από την μία θα γίνει προσπάθεια να υψωθεί ανάχωμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θέλει να εισβάλει προς το χώρο που κινείται παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη στην Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν να ξεκινήσει ο διάλογος για την διεύρυνση του λεγόμενου 3ου πόλου, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το καλό εκλογικό αποτέλεσμα.
Στο πλαίσιο αυτό πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επαναλαμβάνουν ότι η πρόσκληση σε διάλογο, με βάση προγραμματικές συμφωνίες και με αναφορά στις αρχές και αξίες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, παραμένει ανοιχτή και διαρκής και σηματοδοτεί τις εξελίξεις του χώρου- αν και ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ήδη δηλώσει ότι το Ποτάμι ή θα συνεχίσει αυτόνομο ή θα διαλυθεί.
Τα πράγματα στο χώρο από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι την κεντροαριστερά περιπλέκει η εκτίμηση ότι ενδεχομένως ο Αλέξης Τσίπρας να μην μπορέσει να στηριχθεί επί μακρόν στους Ανεξάρτητους Έλληνες (αν και ο Πάνος Καμμένος είναι ένας ιδανικός εταίρος για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν έχει θέσει προγραμματικούς όρους, όπως θα έθετε ενδεχομένως η Φώφη Γεννηματά ή ο Σταύρος Θεοδωράκης) και να αναγκαστεί να προσφύγει σε ΠΑΣΟΚ ή και Ποτάμι.
Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί αρκετές συνεδριάσεις. Κατ’ αρχάς υπήρξε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με συμμετοχή και των κεντρικών πολιτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, και των Κινήσεων Πολιτών. Η ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεδριάσει επίσης στην Βουλή, την Πέμπτη, ημέρα της ορκωμοσίας των βουλευτών. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ, με την συμμετοχή των βουλευτών και του Πολιτικού Συμβουλίου και την Κυριακή 11/10 θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα