Μήνυση Νικολόπουλου (και) κατά Αλαφούζου

Στο κτίριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων μετέβη σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, προκειμένου να καταθέσει μαζί με τον δικηγόρο Αλ. Φάρο, μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου.

Αιτία τα όσα κατέθεσε πρόσφατα ο κ. Αλαφούζος κατά τη διάρκεια της εξέτασής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, τα οποία ο κ. Νικολόπουλος χαρακτηρίζει “ανακριβή και αναληθή”.

Από τα αποσπάσματα των πρακτικών της εξεταστικής επιτροπής που εμπεριέχονται στην μηνυτήρια αναφορά ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά να διερευνηθεί η περίπτωση ψευδομαρτυρίας και ψευδορκίας, καθώς και της ενδεχόμενης διαπραχθείσας απάτης εις βάρος του Δημοσίου

Εξάλλου ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος μίλησε στον ρ/σ «Κόκκινο 105,5» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη και αποκάλυψε ότι από το 2013 είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για τον ΕΟΦ, τότε που ο Γ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να αναζητηθεί εάν υπάρχει ή έχει εξαφανιστεί από το φάκελο το πόρισμα που έχει εκδοθεί για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο Νίκος Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Εάν αποδειχτούν οι πληροφορίες που έχουμε ότι έχει γίνει υπεξαίρεση δημοσίου εγγράφου από το ΣΔΟΕ και εάν η εντολή ελέγχου των οικονομικών εισαγγελέων ήταν πριν τον διορισμό της Διοίκησης της Τράπεζας Αττικής τότε θα πρέπει η Κυβέρνηση να “αναζητήσει” το νέο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος».

Επιστολή στον Φάμελο
Πίσω στα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, τώρα, ο Νίκος Νικολόπουλος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της επιτροπής που διερευνά τη δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ, Σωκράτη Φάμελου, με την οποία ζητά να απευθυνθεί στην ηγεσία της ΝΔ και να ζητήσει όλα τα παραστατικά, που σχετίζονται με τα δάνεια που έχει λάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις συστημικές τράπεζες, με αφορμή τις τοποθετήσεις στην εξεταστική των «γαλάζιων» βουλευτών Μάκη Βορίδη και Νότη Μηταράκη.

Ο Νίκος Νικολόπουλος με δηλώσεις του εξακολουθεί να εκφράζει τις βάσιμες επιφυλάξεις για την νομιμότητα, το επαρκές των εγγυήσεων καθώς επίσης για την τυχόν διαπραχθείσα απάτη με την εκχώρηση της ίδιας εγγύησης σε διαφορετικής τράπεζες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα