«Μίνιμουμ συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία με τους δανειστές»

Μίνιμουμ συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία με τους δανειστές ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «πρέπει να αφήσει την ανεύθυνη στάση που έχει επιδείξει, να σοβαρευτεί και να συζητήσει με τον Σαμαρά». Ωστόσο, επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, την πολιτική των τελευταίων έξι μηνών και το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων.

Να περάσει η Ελλάδα σε επιθετική διαπραγμάτευση και να είναι εκείνη που θα κάνει προτάσεις στην τρόικα, ώστε να κλείσει τώρα το πακέτο και να υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης της Οικονομίας, πρότεινε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Οι πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν χάσει σε αξιοπιστία και απέναντι στους δανειστές και απέναντι στον ελληνικό λαό. Έστω και αυτή τη στιγμή που είμαστε στο παρά πέντε, η γραμμή πρέπει να είναι κοινή. Καλώ τον κ. Τσίπρα να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Σαμαρά. Δεν περιμένω ότι θα συμφωνήσουν σε όλα, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα, στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τυχόν εκλογές σε πέντε, σε έξι μήνες, μερικά βασικά θέματα για να δείξουμε ότι έχουμε κοινό μέτωπο»

Η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη ευρείας συναίνεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη Νέα Δημοκρατία, την οποία ευθέως κατηγόρησε για αστοχία σε ορισμένα θέματα και για το γεγονός πως δεν έχει καταστήσει σαφή την ανάγκη να υπάρξει εθνική γραμμή.

«Πρώτα εκλογή Προέδρου και μετά από οχτώ μήνες εκλογές»

Πρότεινε παράλληλα πρόωρες εκλογές, όχι όμως αμέσως, αλλά έπειτα από οκτώ μήνες και αφού πρώτα έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, «ώστε να στείλουμε μήνυμα ενότητας,» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να τα τινάξουμε όλα στον αέρα»

Όσο για τα μέτρα που έρχονται, η κα Μπακογιάννη δήλωσε βέβαιη ότι αυτά θα “περάσουν” από τη Βουλή, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “είμαστε στο τέλος μιας προσπάθειας και δεν έχουμε το δικαίωμα να τα τινάξουμε όλα στον αέρα”.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε “νταηλίκια”»

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε επίσης υπαρκτό τον κίνδυνο του grexit, του να βρεθεί δηλαδή η Ελλάδα έξω από τη ζώνη του ευρώ, θυμίζοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε “νταηλίκια” τα οποία έχουμε πληρώσει στο παρελθόν. «Δεν πρέπει να γίνει το παράδειγμα της ευρωπαϊκής χώρας που κατρακύλησε στον λαϊκισμό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα