Μα πως το κάνει;

Κάτι το αδιανόητο συμβαίνει στο φετινό Καμπιονάτο κι ενώ βρισκόμαστε στη 12η αγωνιστική. Στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος –έστω και με συγκάτοικο τη Φιορεντίνα –βρίσκεται η Ίντερ, έχοντας ωστόσο συγκομιδή τερμάτων που ταιριάζει περισσότερο με ομάδα που καταλαμβάνει μεσαία θέση στη βαθμολογία.

Οι «νερατζούρι» έχουν σκοράρει συνολικά 12 φορές και είναι να απορεί κανείς πως καταφέρνουν και είναι τόσο ψηλά με αυτή τη συγκομιδή. Έχουν δεχθεί, μάλιστα, και επτά γκολ. Να πεις ότι έχουν άμυνα που τσακίζει κόκκαλα να το πεις, αλλά δεν ισχύει ούτε αυτό. Τελικά πως τα καταφέρνει;

Από τις εννέα νίκες, οι οκτώ έχουν έρθει με το πτωχό πλην τίμιο 1-0. Υπάρχει και μία νίκη με 2-1, αλλά μη νομίζετε… Κι αυτή για 1-0 πήγαινε, δέχθηκε την ισοφάριση στο 81’ και σου λέει, δεν βάζουμε ένα ακόμη τώρα που το έφερε η ανάγκη. Εννέα νίκες με ένα γκολ διαφορά. Και η πλάκα είναι πως η μοναδική ήττα ήρθε με συντριβή, 1-4 από τη Φιορεντίνα που επίσης είναι πρώτη, αλλά έχει πετύχει συνολικά 24 τέρματα!

Η Ίντερ έχει την έκτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος και ποτέ στα χρονικά του ιταλικού ποδοσφαίρου, ακόμη και τις σπουδαίες εποχές του «κατενάτσιο», η πρωτοπόρος ομάδα δεν είχε μόλις ένα γκολ μέσο όρο μετά από 12 αγώνες. Ωστόσο, υπάρχει μία ομάδα που έφτασε πάρα πολύ κοντά σε αυτή την επίδοση! Αναφερόμαστε στη Μίλαν του 1994 με Μπόμπαν, Μασάρο, Παπέν, Λάουντρουπ κ.λ.π. που κατέκτησε το πρωτάθλημα με μόλις 36 γκολ σε 34 αγώνες. Είχε τότε εννέα νίκες με 1-0, πέντε με 2-0, άλλες πέντε με 2-1, ενώ δώδεκα φορές ήρθε ισόπαλη (εννέα φορές 0-0 και τρεις 1-1) και έκανε και τρεις ήττες (δύο φορές 1-0 και μία 3-2). Με λίγα λόγια πήρε πρωτάθλημα χωρίς να πετύχει πάνω από δύο γκολ σε κανένα ματς. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν και το τελευταίο με τόσο χαμηλές επιδόσεις σε τέρματα και από τότε άλλαξε άρδην το στυλ στο Καμπιονάτο με αποτέλεσμα να επιστρέψει και ο κόσμος στο γήπεδο, που του είχε εγκαταλείψει στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα