“Μετά τις γερμανικές η ρύθμιση του χρέους”, δηλώνει ο Στ. Θεοδωράκης

Στην πρόβλεψη ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα υπάρξει οριστική διευθέτηση για το χρέος, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά για το σύνολο της ευρωζώνης προχώρησε με δήλωση του ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μάλιστα όπως επισήμανε όταν έρθει εκείνη η ώρα θα πρέπει η χώρα να είναι πανέτοιμη για να διαπραγματευτεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση εθνική.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:  «Στην υπόθεση του χρέους είναι απαραίτητη η εθνική συνεννόηση. Δεν είναι όλα κομματικά παιχνίδια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καλλιεργεί υπεραισιόδοξα σενάρια και μετά η κοινωνία νιώθει ηττημένη. Στην αρχή μιλούσε για κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τώρα παρακαλεί το ΔΝΤ να πιέσει τον Σόιμπλε, μήπως και μας δώσει «κάτι». Αυτό όμως δεν είναι εθνική πολιτική.
Οι τελικές ρυθμίσεις για το χρέος θα έρθουν μετά τις γερμανικές εκλογές. Και θα αφορούν τα χρέη όλων των χωρών της Ευρωζώνης. Την στιγμή εκείνη λοιπόν η χώρα πρέπει να είναι διαπραγματευτικά δυνατή και να έχει χτίσει τις συμμαχίες της. Δεν είναι θέμα λοιπόν μιας κυβέρνησης. Είναι εθνική υπόθεση. Οι όποιες ρυθμίσεις θα δεσμεύσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Ας το αντιληφθεί η κυβέρνηση και ας πάψει να παζαρεύει επικοινωνιακά την υπόθεση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα