«Με εμπειρία και μυαλό, ο Ολυμπιακός θα περάσει»

Πιστεύει στην αξία του Ολυμπιακού και δεν το κρύβει… Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» μίλησε για τη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εκφράζοντας την πίστη του ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα περάσουν στην επόμενη φάση…

«Πλέον είναι πιο έμπειρη ομάδα και σε υψηλότερο επίπεδο. Είναι πιο ανταγωνιστικός, μπορεί να πάρει αποτελέσματα παντού και αυτό αποδεικνύει την εξέλιξή του. Από την εποχή Βαλβέρδε και μετά το ευρωπαϊκό του μέγεθος είναι μεγάλο. Πρέπει να απασχολεί και τον Ολυμπιακό γιατί ένα μέτριο πρωτάθλημα δεν τον βοηθά. Πρέπει να συνεργαστεί με τις άλλες μεγάλες ομάδες της χώρας για να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα. Ξέρω, ακούγεται ουτοπικό για την Ελλάδα. Πρόσφατα διάβασα πως στη Γερμανία η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ, που έχουν ξεφύγει στο πρωτάθλημά τους, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να δουν πώς θα δυναμώσουν και οι άλλες ομάδες.

Ο Ολυμπιακός είχε μάθει να παίζει με ένα στιλ και περίμενα να δω την αντίδρασή του μετά την πώληση του Μήτρογλου. Και στο πρώτο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ έκανε το καλύτερο ευρωπαϊκό του ματς. Με ολοκληρωτικό, πλήρες πλάνο, 90 λεπτών ποδόσφαιρο. Αυτό με γεμίζει αισιοδοξία για το επόμενο παιχνίδι. Επίσης, η συγκυρία είναι πάρα πολύ καλή. Από τη μία ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ κατάσταση και θεωρώ πως του έκαναν καλό τα δύο χαστούκια στο πρωτάθλημα, γιατί θα τον ξυπνήσουν, θα τον προσγειώσουν και θα είναι πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Από την άλλη, η Μάντσεστερ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αν και αυτό από τη μία είναι καλό, αλλά από την άλλη όχι, γιατί οι μεγάλες ομάδες κάνουν κάποια στιγμή το… μπαμ. Ο Ολυμπιακός αν παίξει με εμπειρία και μυαλό, ακόμα και με λιγότερο καλή απόδοση σε σχέση με το πρώτο ματς, θα περάσει.

Αυτό που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, να μην χάσει ποτέ την ψυχραιμία του, γιατί η πίεση θα είναι τεράστια. Είναι το ματς της χρονιάς για τη Μάντσεστερ. Ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά λοιπόν, δηλαδή αν δεχθεί κάποιο γκολ, να μην χάσει την ψυχραιμία του. Να παίξει με μυαλό και τακτική για να πάρει την πρόκριση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα