Με τη σταύρωση του Κυρίου, η χρεοκοπία της Ελλάδας!

Η Ελλάδα είπε στους πιστωτές της ότι θα ξεμείνει από χρήματα στις 9 Απριλίου, κάνοντας έκκληση να δοθεί μέρος της δόσης, πριν ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις, αλλά το αίτημά της αυτό απορρίφθηκε, όπως επισήμαναν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο Reuters.

Η προσφυγή αυτή έγινε από την Αθήνα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υφυπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης χθες, η οποία οργανώθηκε, προκειμένου να εκτιμηθεί σε ποιο βαθμό η Αθήνα επιθυμεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ώστε να της δοθεί οικονομική ενίσχυση.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει αν θα πληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου ή τους μισθούς και τις συντάξεις, τονίζοντας πως θα προτιμήσει το δεύτερο για να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πως η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τη δόση στο ΔΝΤ.

«Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το ανώνυμο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για θέματα που υποτίθεται ότι συζητήθηκαν στη διάρκεια του Euro Working Group, την 1η Απριλίου. Τέτοια δημοσιεύματα υπονομεύουν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Αυτό αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας στο δημοσίευμα του Reuters.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, δήλωσε ότι υπάρχει «ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε» για την επίτευξη μίας συμφωνίας επί των ελληνικών προτάσεων για βοήθεια ακόμη και αφού η κυβέρνηση της Αθήνας ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες στις προτάσεις της για να τερματιστεί το αδιέξοδο.
«Είναι σε συνεχή βελτίωση» δήλωσε ο Dijsselbloem σήμερα σε δημοσιογράφος στη Χάγη, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Παραδίδουν όλο και περισσότερες προτάσεις όλο και πιο λεπτομερείς. Σε κάποια σημεία, σίγουρα θα φτάσουμε σε μία συμφωνία».
«Πρέπει να υπάρχει ένα καλό πακέτο το οποίο θα μπορεί επίσης να υλοποιηθεί στους τέσσερις μήνες που συζητάμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. «Το ρολόι συνεχίζει να μετρά αντίστροφα. Έτσι, ελπίζω ότι σύντομα θα καταλήξουν σε συμφωνία επί των κύριων ζητημάτων, μετά μπορούμε να το συζητήσουμε στο eurogroup».
«Η εντύπωσή μου είναι ότι χρειάζεται ακόμη καιρός. Επομένως ελπίζω ότι θα συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά και ενδεχομένως σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να πάει γρήγορα», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα