Μια διαφορετική παράσταση

Το Hellenic American College (HAEC), σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) και τον Δημήτρη Πλαβούκο, Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διαδραστική παράσταση «Tunnel of Oppression».

Το Tunnel of Oppression ξεκίνησε ως ένα πολυμορφικό πρόγραμμα στο Western Illinois University και πλέον πραγματοποιείται στα περισσότερα πανεπιστήμια και κολλέγια των ΗΠΑ. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από ομάδες φοιτητών, ώστε να ενημερωθεί το κοινό για κοινωνικά θέματα που αφορούν εκφάνσεις βίας, διάκρισης, bullying, ρατσισμού, και σεξισμού, και να προωθηθεί η ιδέα ότι «το διαφορετικό δεν σημαίνει ταυτόχρονα και κάτι το αρνητικό».

Η παράσταση που παρουσιάζεται στο Hellenic American College (HAEC), JFK Gallery, Μασσαλίας 22, Αθήνα, από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου (καθημερινά 14:00-20:00, Σάββατο 19/9: 12:00-20:00),  θίγει αντίστοιχα σύγχρονα θέματα βίας, καταπίεσης, ομοφοβίας, ρατσισμού και διάκρισης. Το κοινό εισέρχεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να παραπέμπει σε τούνελ, χώρο και παρακολουθεί θεατρικές αναπαραστάσεις που αναδεικνύουν το πώς διάφορες κοινωνικές ομάδες βιώνουν και αντιμετωπίζουν την καταπίεση.

Μετά την έξοδο από το Tunnel, ακολουθεί η αποφόρτιση και ενημέρωση του κοινού. Ψυχολόγοι, υπό την εποπτεία της Ψυχολόγου Αναστασίας Δούκα, συνομιλούν με το κοινό, απαντούν σε ερωτήσεις και προβληματισμούς και παρέχουν βοήθεια ώστε το κοινό να επεξεργαστεί τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από την εμπειρία.

Οι αναπαραστάσεις πραγματοποιούνται στην ελληνική γλώσσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 17 χωρίς την παρουσία γονέα ή κηδεμόνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Project Manager – Creator: Δημήτρης Πλαβούκος

Project Supervisor: Δημήτρης Αποστολίδης, Director, Office of  Student & Alumni Affairs – Hellenic American College (HAEC)

Σκηνοθεσία – Κείμενα: Δημήτρης Πλαβούκος

Σκηνικά – Φωτισμοί – Παραγωγή: Hellenic American College (HAEC)

Ψυχολογική υποστήριξη – Αποφόρτιση: Αναστασία Δούκα

Tunnel_HAEC_1

ΔΙΑΝΟΜΗ (εθελοντική συμμετοχή – αλφαβητικά):

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ

ΛΕΝΑ ΓΛΩΣΟΠΟΥΛΟΥ

MAGGIE GITH

MATTHEW J.

ΡΕΝΤΟΝ ΚΑΝΑΝΙ

ΑΙΓΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑΣ

JENNY PARASKEVA

ΣΤΕΛΙΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΙΕΡΡΑΤΟΣ

ROISIN RONAN

CHRIS SANTA MARIA

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ

ΤΖΙΔΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα