Μια καριέρα γεμάτη… απαντήσεις

Το επίσημο «αντίο» στην επαγγελματική του καριέρα έβαλε χθες το βράδυ με κάθε επισημότητα, ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ του NBA, Άλεν Άιβερσον, γνωστός και ως «Answer».

Έχοντας δίπλα του τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο 38χρονος παλαίμαχος γκαρντ, τόνισε ότι δεν μετάνιωσε για τίποτα απ’ όσα έκανε τόσα χρόνια, ενώ δήλωσε ότι αισθάνεται αδικημένος από το γεγονός ότι τα ΜΜΕ πάντα προτιμούσαν να προβάλλουν τις κακές του στιγμές και όχι τις καλές.

Ο Άλεν Άιβερσον παρά το μικρό του μπόι για τον κόσμο του μπάσκετ (1.83) ολοκλήρωσε την καριέρα του με 26.7 πόντους μέσο όρο (6ος σε όλα τα χρονικά του NBA) και 6.2 ασίστ. Για τα play-off ο μέσος όρος των πόντων του έφτασε στο 29.7, που τον κατατάσσει 2ο στα χρονικά, πίσω μόνο από τον Μάικλ Τζόρνταν.

Αγωνίστηκε στους Φιλαδέλφια 76ερς (1996-2006, 2009-2010), Ντένβερ Νάγκετς (2006-2008), Ντιτρόιτ Πίστονς (2008-2009), Μέμφις Γκρίζλις (2009) και Μπεσίκτας (2010-2011).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι η ζωντανή απόδειξη πως όλα μπορούν να συμβούν και ότι μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου. Μία φορά ζει κανείς και η ζωή δεν κρατάει πολύ. Εγώ όμως είμαι περήφανος για αυτά που έχω πετύχει».

«Δεν βγήκα από το σπίτι μου σκεφτόμενος ότι θα αλλάξω τον εαυτό μου. Δεν θα μπορούσα να κοιτάξω τη μητέρα μου στα μάτια αν το έκανα αυτό. Ήθελα πάντα να είμαι ο εαυτός μου. Αν τα άλλαζα όλα θα ήμουν τέλειος, αλλά δεν υπάρχει τέλειος παίκτης, ούτε τέλειο μπάσκετ. Είχα δύσκολη ζωή, αλλά δεν θα την άλλαζα. Δε μετανιώνω για τίποτα που έκανα».

Χαρακτήρισε χαριτολογώντας προσωπική του επιτυχία ότι έκανε… μόδα και στο ΝΒΑ τις περίεργες κομμώσεις και τα τατού. «Δέχτηκα πολύ πόλεμο για αυτό, αλλά αν έδειξα κάτι στον κόσμο είναι ότι δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά από αυτό που έχει μέσα του».

«Κανείς ποτέ δε μίλησε για τους άστεγους που βοήθησα ή το φαγητό που μοίραζα. Μία ιστορία όμως με τον Άιβερσον να κάνει κάτι κακό πουλούσε περισσότερο από αυτό. Το αποδέχτηκα όμως κάποια στιγμή, επειδή οι άνθρωποι που ήταν δίπλα μου ήξεραν τι άνθρωπος είμαι. Δεν ξέρετε πόσο δύσκολο είναι σε αυτό το επάγγελμα να προσπαθείς να είσαι τέλειος, όταν ουσιαστικά ζεις σε μία γυάλα όπου όλοι βλέπουν τα λάθη σου; Οι άνθρωποι όμως δεν πρέπει να είναι τέλειοι».

«Θα είμαι Sixer μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα