Μπερλουσκόνι: «Υπάρχουν 600.000 παράνομοι μετανάστες στην Ιταλία»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι υπάρχουν 600.000 παράνομοι μετανάστες στην Ιταλία και προειδοποίησε ότι εκπροσωπούν μία «κοινωνική ωρολογιακή βόμβα».

Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος έχει υπάρξει τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τους παράτυπους μετανάστες να επαναπατριστούν και δήλωσε ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Αφρική, όπου θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αποτρέπει τους μετανάστες να αφήνουν την πατρίδα τους.

Η συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν με αφορμή το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, όπου ένας ένοπλος υπό την επήρεια αλκοόλ τραυμάτισε έξι Αφρικανούς, ως αντίποινα για την δολοφονία ενός Ιταλού εφήβου από Νιγηριανό μετανάστη.

Ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι, «στην Ιταλία υπάρχουν 630.000 μετανάστες, όπου από αυτούς μόνο οι 30.000 ή αλλιώς το 5% δικαιούνται να βρίσκονται στη χώρα, καθώς έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες. Οι υπόλοιποι αντιπροσωπεύουν μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Η μετανάστευση είναι ένα επείγον θέμα».

Να σημειωθεί ότι, η Ιταλία έχει δεχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια 600.000 μετανάστες, οι οποίοι σώθηκαν από τα νερά της Μεσογείου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα