«Μπορούμε να έχουμε καλύτερο ποδόσφαιρο»

Ο Παναγιώτης Δημητρίου είναι από τους μακροβιότερους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και η πολυετής προσφορά του αναγνωρίστηκε με το παραπάνω στις πρόσφατες εκλογές της ΕΠΟ, όπου αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς!

Ο εδώ και 17 χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών έτυχε της προτίμησης 51 εκλεκτόρων, πήρε δηλαδή τις περισσότερες ψήφους σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψήφιους για το Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Από 50 ψήφους πήραν οι Αστέριος Αντωνίου (ΕΠΣ Πέλλας), Κωνσταντίνος Βρακάς (ΕΠΣ Ηπείρου) και Δημοσθένης Κουπτσίδης (ΕΠΣ Γρεβενών).

Οι υπόλοιποι που εκλέχθηκαν είναι οι: Νικόλαος Βακάλης (πρόεδρος ΕΠΣ Σάμου / 49 ψήφοι), Παναγιώτης Διακοφώτης (πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσου / 48 ψήφοι), Περικλής Λασκαράκης (πρόεδρος ΕΠΣ Θεσσαλίας / 48 ψήφοι), Παναγιώτης Παπαχρήστος (πρόεδρος ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας / 48 ψήφοι), Σταύρος Ψαρόπουλος (πρόεδρος ΕΠΣ Λέσβου / 48 ψήφοι), Γιώργος Χατζησαρόγλου (πρόεδρος ΕΠΣ Δράμας / 48 ψήφοι), Λεωνίδας Θωμαΐδης (προερχόμενος από ΕΠΣ Αθηνών / 47 ψήφοι).

Με αφορμή τα παραπάνω αλλά και τις συνεχιζόμενες κραυγές αγωνίας των ανθρώπων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που ολοένα και εντείνονται στην εποχή της οικονομικής κρίσης, θεωρήσαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πώς τα βιώνει όλα αυτά ο άνθρωπος που σάρωσε στις πιο πολύκροτες εκλογές της ΕΠΟ.

«Σίγουρα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για μένα το γεγονός ότι πήρα τις περισσότερες ψήφους, όπως και για την ΕΠΣ Αθηνών που είναι η μεγαλύτερη Ένωση στην χώρα και επί πολλά χρόνια δεν εκπροσωπείτο στο Δ.Σ. της ΕΠΟ.

»Μου αφήνει μία αίσθηση δικαίωσης και αναγνώρισης, αλλά το πιο σημαντικό αυτήν την στιγμή είναι η επόμενη μέρα. Πάνω σε αυτήν δουλεύουμε ήδη και το μεγάλο μας στοίχημα είναι να φέρουμε την ενότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», μας είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών.

Και πρόσθεσε: «Όλοι το ίδιο επιδιώκουμε, άλλωστε, να δούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να προοδεύει, πέρα από συλλογικές προτιμήσεις. Οποιαδήποτε επιτυχία είναι καλοδεχούμενη απ’ όπου κι αν προέρχεται, κι αυτό που πρέπει να αλλάξει πρώτα απ’ όλα είναι η νοοτροπία της αντιπαλότητας που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα αναφέρω μόνο το εξής: Σε επίπεδο Ενώσεων, Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα βρίσκουμε μια χαρά, άρα γιατί να μην μπορεί και ο κόσμος; Θέλουμε να κάνουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο πιο προσιτό στον μέσο Έλληνα φίλαθλο οικογενειάρχη, να το βλέπει σαν διασκέδαση όπως συμβαίνει στο εξωτερικό».

Παρά το προβάδισμά του στην σταυροδοσία, ο Παναγιώτης Δημητρίου θα είναι απλό μέλος στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ, καθώς οι εκτελεστικές αρμοδιότητες θα ανατεθούν σε άλλα πρόσωπα. «Δεν το κρύβω ότι θα ήθελα μία θέση υψηλότερης ευθύνης, ώστε να προσφέρω ουσιαστικές υπηρεσίες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας τη μεγάλη πείρα που έχω απέκτησα διοικώντας επί 16 χρόνια πάνω από 130 σωματεία. Ο κ. Γραμμένος μου είπε ότι πρέπει να τηρηθούν ορισμένες προεκλογικές συμφωνίες, γι’ αυτό στην εισήγησή του προς το νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ πρότεινε άλλους συναδέλφους για το προεδρεί. Σέβομαι την απόφασή του και εύχομαι κάθε επιτυχία στους συναδέλφους μου του προεδρείου. Από την πλευρά μου έχω να πω ότι θα κάνω το καλύτεροσε όποια επιτροπή κι αν οριστώ», ανέφερε στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών.

Και σ’ εκείνο το σημείο η κουβέντα μας στράφηκε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αθήνας. «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση. Από την στιγμή που η επιχορήγηση στις Ενώσεις έχει σταματήσει για πολλά χρόνια, δεν μπορούμε κι εμείς να βοηθήσουμε τα σωματεία που προσπαθούν να διατηρηθούν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους, που από το υστέρημά τους και χωρίς κανένα όφελος τα χρηματοδοτούν, και πρέπει να δούμε σαν νέα διοίκηση της ΕΠΟ με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να τους δώσουμε μία ανάσα», κατέληξε ο Παναγιώτης Δημητρίου.              

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα