«Μόνο η Βέροια είναι μπλεγμένη;»

Πλάκα έχει να αποκτήθηκε ο Εσιέν για να περιοριστεί σε προπονήσεις στο Κορωπί. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πάντως, μετά τη διαρροή περί σκέψης αποχής από το ερχόμενο πρωτάθλημα αν δεν εξασφαλιστεί ισονομία, εξετάζει σήμερα και το ενδεχόμενο μήνυσης κατά δύο ποδοσφαιρικών εισαγγελέων!

Πρόκειται, φυσικά, για μία πράξη που δεν επιτρέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ, καθώς αποτελεί κατάφορη προσβολή του κανόνα που απαγορεύει στις ΠΑΕ να προσφεύγουν σε πολιτικά δικαστήρια. Ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο, θεωρεί πως οι δύο ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, κύριοι Παναγιώτης Καρράς και Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, δεν μπορούν να καλούν 17 στελέχη της Βέροιας και κανέναν του Ολυμπιακού, όταν υφίσταται παιχνίδι ύποπτο προς χειραγώγηση, διότι αυτό συνιστά ηθελημένη εθελοτυφλία.

Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟ πιέζει την κατάσταση, προκειμένου να υπάρξει κλήση της αθλητικής εισαγγελίας έστω και ενός μάρτυρα από την πλευρά του Ολυμπιακού, προκειμένου να το εκμεταλλευτεί και να συμπεριλάβει την κλήση αυτή στο φάκελο που έχει στείλει στην UEFA και ζητά την τιμωρία του Ολυμπιακού. Χωρίς αυτή την κλήση της αθλητικής εισαγγελίας, ο φάκελος είναι μάλλον «άδειος», αφού δεν συμπεριλαμβάνει τον Ολυμπιακό στις οχλήσεις της ΕΠΟ, άρα δεν εμπίπτει εμπλοκή της ομάδας του Πειραιά στη «χειραγώγηση». Η όποια εμπλοκή του Ολυμπιακού αποτελεί προϊόν έρευνας της τακτικής δικαιοσύνης και αυτή δεν αποτελεί αφορμή αποκλεισμού από την Ευρώπη, μιας και η UEFA δέχεται μόνο την πλευρά της εκάστοτε Ομοσπονδίας. Η Φενέρμπαχτσε είχε τιμωρηθεί ως ύποπτη επειδή η τούρκικη ομοσπονδία το είχε αναφέρει στην UEFA, ενώ στην ελληνική υπόθεση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αν ο ΠΑΟ προβεί σε αυτή την κίνηση κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις φετινές διοργανώσεις της ΕΠΟ, άρα και με υποβιβασμό!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα