Μόνο κατ΄ έγκληση μπορεί να… διωχθεί ο «Ρουβίκωνας»   

Πρόκειται για αδίκημα που διώκεται κατ' έγκληση και έτσι δεν μπορούν να γίνουν συλλήψεις

Τη συνένωση και την έρευνα όλων των δικογραφιών που αφορούν σε επιμέρους περιστατικά με πρωταγωνιστές μέλη του «Ρουβίκωνα», διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Αφορμή στάθηκε το απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, να αναλαμβάνει να εξετάσει (πάντα σε σχέση με το συμβάν στον «Ευαγγελισμό») τόσο τις απειλές που δέχτηκε ο εμπλεκόμενος γιατρός, όσο και τις καταγγελίες για απαίτηση –από τον ίδιο– για «φακελάκι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός παρά την «επίσκεψη» που δέχθηκε την Τετάρτη και τις απειλές ότι θα «σπάσουμε τα χέρια και το κεφάλι», δεν κατέθεσε μήνυση. Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρήκαν σε δεύτερο χρόνο τον γιατρό για να του πάρουν κατάθεση, αλλά εκείνος αρνήθηκε να καταθέσει μήνυση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για αδίκημα που διώκεται κατ’ έγκληση και έτσι δεν μπορούν να γίνουν συλλήψεις, χωρίς προηγουμένως κανείς να έχει γίνει καταγγελία για το συμβάν. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσει την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, που μετέχουν κάθε φορά σε εισβολές και επιθέσεις των μελών του «Ρουβίκωνα», καθώς για επιθέσεις της συγκεκριμένης αναρχικής ομάδας ή άλλων ομάδων αντιεξουσιαστών, σπάνια υποβάλλονται μηνύσεις από τα θύματα, ενώ έως τώρα δεν έχει υπάρξει περίπτωση το Δημόσιο να έχει κινήσει σχετικές διαδικασίες, αφού πρώτα στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της παράνομης βίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα